Har 2004 Maxima har en smart nyckel

Det fanns en tid - en mycket enklare tid - när du bara kan öppna ett lås, vrid en knapp, starta bilen och köra iväg. Vissa människor saknar den tiden, bil tjuvar. Modern teknik som transponder nycklar och Keyless-Go /entry system har hjälpt tillverkare som Nissan att göra sina produkter både svårare att stjäla och mer bekväm att använda. Men den "smarta nyckeln" Frågan är en fråga om grader, eftersom det finns inget dumt om någon av Maxima s säkerhetsåtgärder. Transponder Keys

Standarden Maxima, liksom de flesta andra bilar som produceras i det tjugoförsta århundradet, kommer med det vi en gång kallade en "smart nyckel." Standarden nyckel är en transponder enhet , som, när den aktiveras genom strömtillförsel från chassit och genom nyckelbladet, sänder ett kodat meddelande tillbaka till datorn att det är OK att starta motorn. Denna elektronisk nyckel är synkroniserad med bilens dator på samma sätt att den fysiska nyckel motsvarar låset. Utan rätt transponder, kommer låscylindern vända, men bilen startar inte.
Keyless tändning och Entry

I början av 2000-talet, började Nissan att fasa i något som skrämde många bil Luddites. Det är nästan alla som inte litar på datorer. Den keyless inresa och tändsystem som används på Infiniti FX35 och, senare, Altima, var i huvudsak en fjärrkontroll som tillät förarna att komma in och starta bilen utan att använda en nyckel. Nyckeln arbetade genom att plocka upp en radiosignal sänds från bilen, använder den för att ge energi till sina egna sändningskretsar och skicka ett kodat meddelande tillbaka till datorn. När datorn igen koden, skulle det göra det möjligt för föraren att ange eller starta bilen och köra transmission utan att vända en fysisk nyckel.
Keyless funktioner

Keyless tändning Alternativet kan ha tagit lite tid att vinna över vanliga förtroende, men de många roliga grejer det erbjuds hjälpt till att påskynda det hela. Först, det nyckellösa systemet tillät förarna att komma in i en låst bil utan mixtra med nycklar i regnet, i mörker eller innehav matvaror och ett barn samtidigt jagad av varulvar. Det gjorde det också nästan omöjligt att låsa dig ur bilen genom att inte auto-låsa dörrarna med nyckeln i bilen och motorn avstängd. Dessutom, keyless inresa tillåts för användning av en fjärr-start-funktionen så att förare får få värme eller AC körs innan du går ut ur huset.
Keyless egenheter och Specifikt
< p> 2007-modellen år Altima använde inte krati start /stopp-knapp som senare modeller gjorde, i år, använde Altima ett slags "dummy" tändningslåset som skulle vända för att låsa rattstången och starta bilen precis som en vanlig nyckel skulle. Senare modeller gjorde sig av med det fysiska låset helt hypotetiskt låta tjuvar att bryta sig in i bilen, vrid ratten, gör motorljud och låtsas att köra bort. I själva verket, om det enda sättet en tjuv kan stjäla din bil utan att du sitter bakom ratten är om du skulle lämna motorn igång efter att komma ut. Kalla det en glitch, teknik lättja eller ett practical joke, men det här året Altima motorn skulle fortsätta att köra och bilen fortfarande körbar efter start även med de centrala miles bort från bilen. Det skulle inte starta upp igen, men en tjuv skulle behöva stänga av motorn för att sluta för gas - 500 miles efter att stjäla bilen Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96898.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.