Hur Twin Turbo bilen

En turbo trycksätter systemet luftintaget av motor, drastiskt öka luftflödet in i cylindrarna. Detta ökar drastiskt hästkrafter potential utöver vad som kan uppnås med en sugmotor. Twin-turbo system är effektivare turboladdare inställningar för motorer med två cylinderraderna såsom V6 eller V8-motorer. Eftersom varje bank av en V-konfigurerad maskin har separata topplock, kan en twin-turbo systemet användas för att skruva en turboladdare till var och en av motorns avgasrör. Detta möjliggör användning av mindre turboladdare och kortare rördragning, vilket minskar turbofördröjning samtidigt förbättra övergripande turbo effektivitet. Saker du behöver
Turboaggregat
Turbo-specifika avgasgrenrör
Turbo intag
olja /kylmedel linjer
Intercooler w /rörsystem
Blow-off ventil
ECU tuner

Visa fler instruktioner
1

Byt din motor headers lager avgaserna med turbo-specifika avgasgrenrör. Detta kommer att tillåta installation av dubbla turboaggregat till din motor. Köp två turboaggregat, som en enda turbo är monterad på varje grenrör.
2

Köp eftermarknaden, turbo-specifika intaget att installera på turboaggregatet inlopp. Om din bils luftflöde sensor monteras in i laddluftkylaren (steg 3), en universell konformad luftfilter kan anslutas direkt till turboaggregatet inlopp istället för att använda hela inloppsrören.
3

Köp en intercooler och rördragning kit. Motordelar dirigera den laddade luften från turboaggregat via ett radiatorsystem, väsentligen avkylningsintag temperaturer. Vid många twin-turbo uppställningar, är mellankylaren också där turbos 'down-rör flyter samman, innan den trycksatta luften kommer in i motorn via en enda intercooler upp-rör och spjällhuset. Observera att installationen av en intercooler och rördragning kräver skärande modifiering av främre stötfångaren och /eller andra fordonskomponenter.
4

Köp en avblåsning ventil för att installera på intercooler up-pipe. Utblåsning ventilerna öppna när motorn gaspådrag lyfts, släpper överskott laddad luft från intag systemet. Mest intercooler flänsar är universella, acceptera utblåsning ventiler från någon tillverkare.
5

köpa olika gummi och /eller stål flätad foder för din twin-turbo systems vakuumsystem och olja /kylmedel linjer. Dessa kommer att ta över platsen för stock linjer, och är monterade på olika anslutningar på turbo och intercooler systemet. Se turboaggregat vakuum och diagram vätska om du är osäker på nödvändiga linjerna.
6

Installera en ECU tunern på twin-turboladdad motor. Som turbos kraftigt öka luftflödet in i motorn, kan originalstyrdon bränsle kartorna inte användas med turbo installationen. Det finns olika piggyback system som kontakten i lager ECU. Dessa tillåter dig att redigera kurvorna stock bränsle, så att mer bränsle kan läggas i ersättning för den laddade luften av turbo systemet. Alternativt, olika fristående ECU system finns tillgängliga som gör alla motorparametrar fullt sökbar. För bästa prestanda resultat, köpa en av dessa fristående system, och har din motor trimmad av en professionell hjälp av en dyno-system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86462.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.