Så ändrar avgassystem rubriker

Avgassystem headers tjänar till rutten tillbringade avgaser från en bilmotor till avgassystemet. Headers kräver ersättning om de blir skadade eller slitna och utveckla efterföljande avgaser läcker. Du kan också byta ut en bils rubriker för att få ut mer prestanda ur bilen via en mer effektiv header design. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Avfettaren
Stålborste
Ny packning
Momentnyckel
Nya headers
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Ta bort alla komponenter som är i vägen för rubriker. Detta kommer att variera kraftigt beroende på märke och modell av bil. Vanligtvis måste bränslesystemet eller en del av den tas bort för att komma till header bultar, på äldre bilar, kan detta innebära förgasarna och insugningsröret, medan på nyare bilar det kommer att bli delar av bränslesystemet, grenröret och andra komponenter. Bilar med en V-form till cylindrarna (V8, V6, etc.) kommer att ha ett par av samlingsrör, medan bilar med en radmotor (I-4, I-6, etc.) kommer att ha ett sidhuvud på en sida av motorn.
2

Koppla sidhuvudet eller rubriker där de är fästa vid stupröret eller på avgassystemet. Återigen kommer detta varierar beroende på vilken typ av bil som du arbetar med. I många fall finns det tre bultarna som håller huvudet på stupröret, eller huvudet kan glida in i resten av avgaser och höll på med en ljuddämpare klämma.
3

Demontera bultarna som Håll huvudet på motorn, med hjälp av lämpliga sockets och utökningar och /eller öppna nycklar för att nå skruvarna. (Antalet skruvar varierar beroende på märke och modell.) Skjut rubriker ur motorrummet.
4

Rengör ytan där huvudet monteras med avfettningsmedel och stålborste så att ytan är ren och fri från olja och rester samt alla gamla packningen material. Placera en ny packning på monteringsytan. Fäst packningen till motorn med små tejpbitar på vardera änden så att den inte rör sig när du installerar rubriker.
5

Skjut nya rubriker på plats på motorn. Löst tråd i en bult (eller vad fästelement används för huvuden) på vardera änden av samlingsrören för att hålla dem på plats. Montera alla bultar och sedan gradvis åt dem med en momentnyckel till tillverkarens rekommenderade inställningar.
6

Anslut stuprör eller avgassystemet till baksidan av rubrikerna. Byt ut motorns tvärbalk om den togs bort. Installera grenröret och bränsle systemkomponenter som togs bort. Starta motorn och kontrollera att vakuum läckor i rubriker. Dra åt skruvarna som håller huvudet på när fordonet körs till arbetstemperatur, och regelbundet kontrollera att de fortfarande är tight.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95376.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.