Torque Converter Checklista

Installera en lämplig momentomvandlare i din bil kräver flera olika överväganden. Även om det finns många saker att väga när man söker efter rätt momentomvandlare, fyra överväganden är det viktigaste: vad stallhastighet din konverterare borde ha, vilken kamaxel bilen har i det, hur mycket bilen väger och sätt att hålla din nya omvandlare och överföring tillräckligt svalt för att förhindra framtida skador. Stallfart

stallfart är mängden varv per minut din motorn måste träffa innan momentomvandlaren kan övervinna motståndet av bilen och göra hjulen tur. En lämplig stall speed för din bil kommer att vara mellan 500 och 750 rpm under motorns varvtal som har det maximala vridmomentet. För lager fordon, inträffar maximala vridmomentet vanligtvis mellan 1.500 och 1.800 rpm, medan modifierade fordon kan ha en betydligt högre RPM toppmoment. För hög för en stall hastighet kan resultera i en långsammare bil, dålig bränsleekonomi och problem överföring.
Kamaxel


Även om det kanske inte är ett självklart band mellan de två , kan momentomvandlaren påverkas väsentligt av specifikationerna för kamaxeln. De flesta lager fordon har en kamaxel som har mindre än en längd på 220 grader. Detta innebär att bilen kommer att ha ett lägre vridmoment. Om din bil är slutsåld och har de stock kamaxel, stick med en momentomvandlare med en stall hastighet på 2500 RPM eller mindre. Om din bil inte är lager, bas del av ditt beslut om varaktigheten av kamaxeln -. Den större varaktighet, den högre stall speed converter du kan använda
Vikt

Vikten på bilen kan påverka hur högt din konverterare stall hastigheten kommer att vara. Den ljusare din bil är, desto lägre blir din stallhastigheten vara. Om din bil är på den tyngre sidan kommer stall hastigheten på din konverterare ökar. Kontrollera med din momentomvandlare butik för att se till att din momentomvandlare och stall hastighet är lämpliga för bilens storlek.
Kylning

En stor mängd värme skapas när en högre än lager momentomvandlaren används. För att förhindra värme problem, installera en överföring kylare som är extern. Detta kommer att hjälpa till att kyla din sändning ordentligt. En felaktigt kyld växellåda kan orsaka problem med sändningen och även överföring misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86400.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.