Hur man testar för shorts i släpvagnskablage

Hitta en kortslutning i ett elektriskt system är en process för eliminering. Ett enkelt fyrvägs trailer ledningar befogenheter signal, broms och positionsljus. De gröna tråd befogenheter rätt blinkers, den gula sladden befogenheter vänster blinkers, den bruna ledningen driver positionsljus, och den vita ledningen är marken. En vanlig metod är att använda släpets stålram som en universell marken. Att hitta ett kort i en släpvagn kräver lite tålamod när du går igenom alla möjliga källor för korta. Saker du behöver
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vagnens huvudsakliga grunden för en fri anslutning till plåten i ramen. Om ingen av släpets lampor fungerar och marken är kraftigt korroderat detta är sannolikt den skyldige.
2

Bestäm att glödlampan är i fungerande ordning om problemet är isolerat till ett område. En arbetsgrupp glödlampa har en volframglödtråd förbinder de två kontaktledningar. Om detta saknas, och lampan ser brända, byt ut glödlampan.
3

Följ strömkabeln från ljuset längs dess väg till sin nästa anslutning. Använd 12-volts testet ljus för att se om det finns ström före anslutningen. Ett test ljus fungerar genom att ansluta dess jordkabel till ramen för släpvagnen och med sonden på ren metall tråd. Om testet tänds, har du hittat el. Om det finns ström före anslutningen göra reparationer som behövs.
4

Följ tråden vidare längs sin bana kontroll överallt det gör en anslutning. När du arbetar dig fram längs tråden, titta noga på isoleringen täcka för eventuella skador som kan hämma en kontinuerlig anslutning.
5

Kontrollera att anslutningen till fordonet levererar ström. Gör reparationer som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86350.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.