Lägga till en MPG Meter till din bil

Tillbaka i 1996, regeringen i uppdrag att alla biltillverkare växla över till renare och mer avancerade On-Board Diagnostics, Serie 2 styrsystem. OBD-II används en bredare uppsättning sensorer för att övervaka motor-och avgasreningssystem, en av dessa är en bränsle-flödesmätare. Strax efter att standardisera på OBD-II, började tillverkarna nätverk bränsle-mätarens ingång till att de hjulhastighetssensorerna att ge föraren i realtid om bränsleekonomi. Nästan alla bilar med OBD-II (inklusive några tillverkad före 1996) kan använda en eftermarknad mätare bränsleekonomi genom att bara trycka in data som datorn redan samlar in. Saker du behöver
Aftermarket bränsleekonomi meter
Dubbelsidig
tejp
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD-II dagnostic port under instrumentbrädan. Trapezoidal eller rektangulär form och oftast täckt med en orange eller svart plast eller gummi fodral, OBD-II-data port vilka tekniker ansluta sina datorer till för att diagnostisera bilen. Eftermarknaden ekonomin Mätaren gör samma sak, men samlar data i realtid från sensorerna stället för att registrera Felkoder.
2

Ta bort locket och anslut mätarens OBD-II kompatibla plug in din diagnostiska porten. Rutiner kommer att variera härifrån beroende på vilken typ av fordon och mätare du har. Först, anslut mätaren bränslemätare i OBD-II-port och montera mätaren där du behöver det, med hjälp av dubbelhäftande tejp. Detta är att se till att du har tillräckligt med Signalledning att nå önskad fästpunkt. Stoppa tråden upp mot instrumentbrädan och fäst den med flera små bitar av dubbelhäftande tejp. Koppla mätaren från hamnen.
3

Starta bilen och anslut anslut kontakten igen efter detta, kommer du förmodligen att kunna lämna mätaren inkopplad, även om detta kan bero på märket på mätaren du köper. Mätaren får all den ström den behöver från OBD-II-kontakten, och det kommer att automatiskt upptäcka och anpassa sig till bilens programmering protokoll. Vid denna punkt mätaren är funktionell och bör ge dig information i realtid om bränsleekonomi, samt medelvärden och uppskattningar varierar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87115.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.