Instruktioner för hur man installerar ett bladmått Fuel

En luftbränsleförhållandet mätare övervakar O2-sensor och ger feedback på hur rik eller mager motorn är igång. En mager blandning, där motorn inte får tillräckligt med bränsle, kan orsaka skador på komponenter vid fullgas. Å andra sidan, slösar en rik tillstånd bränsle och ger mindre effekt. Installera ett bladmått bränsle hjälper dig att övervaka motorns kondition och uppmana dig när justeringar eller reparationer är nödvändiga. Saker du behöver
Ficklampa Sida 3 crimpring Terminalanslutningarna
Splice crimpkontakt
Wire VECKARE
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Packa ditt luftbränsleförhållandet mätare från sin låda, och följ instruktionerna för någon produkt-specifik montering information. Vissa mätare kan kräva att du ansluter de medföljande kablarna på baksidan av mätaren. Det är typiskt tre trådar - ett för en 12-volts positiv kraftkälla, en för en motor marken, och en för att ansluta till O2-sensor som ger uppgifter flygbränsle
2

Mata. ledningar genom brandväggen. Använd en ficklampa för att titta under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. Leta reda på en av de gummigenomföringarna att fabriken ledningar för övergången i motorrummet. Mata ledningarna genom att genomföringen och dra den in i viken.
3

Placera en crimpring ändanslutningsdon över ändarna på varje mano s ledningar. Detta gör att du kan skruva ledningarna till enskilda komponenter som behövs. Sätt i ena änden av kabeln i terminalen kontakten och bestämt slå ner på axeln av terminalen med en tråd VECKARE, skapa en säker elektrisk anslutning.
4

Ta den positiva batterikabeln med en hylsnyckel . Lyft upp det och skjut crimpring kontakt för mätaren s 12-volts positiv tråd runt batteripolen. Byt batteri kontakten och dra åt ordentligt med hylsnyckel.
5

Hitta en lämplig punkt chassi. Följ den negativa batterikabeln tills det bultar till motorn eller ramen. Ta bort denna bult med en skiftnyckel, skjut den genom crimpring kontakten på mätaren är jordledningen, sedan tillbaka bulten.
6

Hitta O2 sensorn närmast motorn. Trace avgassystemet, med början på motorn, tills du kommit på ett utskjutande cylinder med tre trådar anslutna till den. Två av trådarna, en röd och en svart, är strömkablarna. Den återstående är O2 signal tråd. Placera en skarv krimpkontaktdon runt denna tråd.
7

in änden av den återstående mätare tråd i Skarvhylsa med O2 signalen tråden. Tätt slå ner på kontakten med ett pressverktyg. Det är inte nödvändigt att skala av isoleringen från trådarna. Den krimpkontaktdon kommer att bita ner i det interna ledningar och elektriskt sammansmälta de två trådar tillsammans.
8

Hitta en lämplig monteringsplats för mätaren. De flesta mätare är utformade för att passa i en mätare pod, som monteras på instrumentbrädan eller på A-stolpen. Följ instruktionerna som medföljer din mätare pod för att montera den. Vissa skida kommer att montera med lim, medan andra skruvas eller bultas fast.
9

Sätt mätaren genom framsidan av mätaren pod. Använd en skruvmejsel för att dra åt skruvarna som håller mätaren på plats. Låt bilen värmas upp, sedan ta det för en enhet för att testa att mätaren fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86505.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.