Hemlagad flak

flak med löstagbara side-skenor var standard på de första lastbilarna varje producerade som gjorde dem idealiska för transport av allt från lantbruk till fryst kött. Lyckligtvis går det mångsidighet fortfarande djupt i en lastbil ben, och kan vara lätt att återställa med en hemmagjord flak. Planen
p Om du någonsin har byggt en mur, veranda däck eller tak, än vad du redan känner till grunderna för flak konstruktion. Den enda verkliga skillnaden är att du kommer att använda 2 x 3 tums stålrör och svetsar för 2 x 4 virke och spik. Bortsett från däck, du kommer att behöva bygga en "huvudvärk rack" (tänk på det som huvudet ombord på en säng) för att skydda hytten på din lastbil. Det finns några andra saker du kan göra för att göra din bil mer mångsidig. Addera Lägga Bed Out

När du har den gamla sängen bort, mäta bredden på din lastbil hytt strax ovanför framerails, och subtrahera fyra inches. Detta kommer att vara längden på dina tvärbalkar, och hur många du behöver beror på längden av sängen du önskar. Börja med att markera din ram järnväg strax ovanför axelns centrumlinje, och markera sex inches på vardera sidan. Detta kommer att vara mittlinjen för dina första tvärbalkar. Märk din ram var tolv inches på båda sidor av de två medlemmarna center kors, och använda detta för att centrera resten av dem. Tack för 2 x 3 tum rektangulära stål tvärbalkar på plats. Använd några nedåtriktade tre fot c-kanal för att fylla luckorna i mellan dina tvärbalkar, centrerad halvvägs mellan framerails och slutet av tvärbalkar. Täck det hela med en åttondel av en tum stålplåt.
Huvudvärk Rack

Frame området bakom dig hytt med samma 2 x 3 tums slangar som du använt med tvärbalkar. Det är en bra idé att göra detta "sänggavel" lite större än hytten på lastbilen så att du kan vila långa föremål ovanpå utan att träffa lastbilen. Du kan fylla de tomma områdena i din huvudvärk rack med en sextondel av en tum stål, diamant plåt eller stål galler.
Bumper och Val

flesta lastbilar kan behålla beståndet stötfångaren, men många väljer att ersätta den med en tillverkad av fyra fot kanal järn täckt med plåt. Ta en titt på baksidan av någon traktor släpvagn, och du har den grundläggande idén.

Du kan också installera ett femte mottagare wheel trailer mellan de två mittre tvärbalkar, och gärna fördjupning in den i däcket . Många människor väljer också att göra löstagbara sidostyckena för sina sängar, eller för att installera en vinsch på huvudvärk rack för att underlätta lastning och lossning av tunga föremål som bilar och hö-balar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83677.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.