Gör elektriska fläktar Förbättra MPG ?

Det finns ingen garanti än en elektrisk fläkt kommer att förbättra ditt bränsle körsträcka , men det mer än troligt vilja . Elektriska fläktar kommer inte att öka körsträcka helt enkelt eftersom de är elektriska , det handlar om dimensionering och luftflöde . Tjuvanliggning och näringsliv

Din motor utvinner energi från bränsle genom att bränna den , och den använder den energin för att flytta bilen . Någon energi som motorn lägger ner som inte går in vrida däcken kallas " tjuvanliggning , " och representerar bortkastad energi i form av bränsle . Stora fläktblad kan kräva uppåt med 10 till 20 hästkrafter för att vända på höga varvtal .
Driver Fan

energin används för att driva och motorns elektriska kylfläkten kommer från generatorn. En hästkraft är lika med 746 watt ( ampere multiplicerat med volt ) , så en vanlig 15 - amp fan på en 24 volts krets kommer att suga om 1/2-horsepower från motorn .
Fläkthastighet

Elektriska fläktar kräver betydligt mindre energi ( bränsle ) för att flytta samma mängd luft eftersom de körs med en konstant hastighet . Motor - driven ( mekanisk ) fans kan dra samma mängd energi som elektriska fläktar för att flytta luft vid 500 rpm , men de mycket stora fläktbladen som krävs för att kyla motorn på tomgång kommer att avveckla trycka 12 gånger så mycket vid 6000 rpm . Detta resulterar oundvikligen i bortkastade bränsle under kryssning förhållanden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85449.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.