Att montera en V8 i en Tracker

Chevrolet Tracker var en kompakt sport utility vehicle (SUV) som säljs av General Motors mellan 1989 och 2004 i USA. Det är fortfarande i produktion och till försäljning i andra länder, bland annat Ecuador, som av 2011. Ursprungligen drivs av valet av en 1,6-liters eller 2,0-liters, fyrcylindriga motorer, eller en 2,5-liters V6-motor, har många Tracker entusiaster valt att öka kraften i sina fordon genom att byta beståndet motorn för en V8 enhet. Saker du behöver
A 1989-2004 Chevrolet Tracker
Engine Hoist
ersätter V8 motor
Replacement transmission, om du tänker använda en
uppgraderad tändning delar och el, inklusive åtta-cylindrig distributör och locket
Vinkelslip
MIG svetsare
Spare stålplåt
Full verktygssats
uppgraderad fjädring reservdelar
uprated bromsdelarna
Visa fler instruktioner

1

Ta beståndet motorn i din Chevy Tracker med en motor hissa. Koppla bort motorn från växellådan och andra komponenter (såsom kylaren och elsystem) och använda motorlyft att lyfta den helt från motorrummet.
2

Undersök motorrummet på din Chevy Tracker och bestämma hur det kommer att behöva justeras för att passa den nya motorns. Du kommer antagligen att hitta det du vill klippa bort vissa delar av kroppen för att göra plats för den större motorn. Markera dessa områden med en penna och mäta ut delar av reservdelar ersättare stål för att täcka de hål du skär.
3

Byt överföringen av din Chevy Tracker med en som matchar ersättare V8 du är hjälp, beståndet överföringen av din Tracker kanske inte kan hantera den extra vridmoment V8. Med de flesta motor swaps, är det en bra idé att använda samma transmission som från donator bilen från vilken du tar din V8.
4

Använd vinkelslip för att skära ut alla delar från motorn vik som måste bort för att göra plats för den större V8-motor. Använd sedan din vinkelslip för att skära sektioner av ersättning stål för att bygga, i en annan form, de hål du klippt ut från motorrummet. Använd din MIG svetsare att punktsvets ersättning stålet på plats, sedan svetsa sömmarna för att skapa en sömlös obligation.
5

Hissa utbytesmotor på plats med hjälp av din motor hissa. Fäst den på transmissionen och fäst den på plats med motorfästen. V8-motorer använder ett annat tändsystem än fyrcylindriga eller V6-motorer så du kommer att behöva bifoga en åtta-cylindrig fördelarlocket och andra komponenter tändning och koppla dem till det elektriska systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87567.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.