Hur man installerar Justerbar Camber Arms på en S14

Den Silvia S14 är en bakhjulsdriven coupe bil som produceras av Nissan. Också kallad 200SX och 240SX i Nordamerika. Det är ett populärt val för tuners grund av sin 2,4 liters motor och aggressiv styling. En vanlig modifiering av S14 är sänkning av markfrigången att producera hårdare hantering och en skarpare look. Om du sänker höjden av suspensionen, kommer det att ändra den vertikala vinkeln av hjulen, vilket gör att toppar att luta inåt. Denna vinkel är också kallad "camber." En uppsättning justerbara armar ovanför axeln tillåter camber justering. Saker du behöver
Automotive jack
Pallbockar
Hylsnyckelsats Flighter Crescent skiftnycklar
Penetrerande olja
Gummiklubba
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Jack upp bilen och placera den på pallbockar. För maximal stabilitet och säkerhet, är det en bra idé att göra det här jobbet på en axel i taget, snarare än att lyfta hela bilen på pallbockar.
2

Använd uttaget inställd för att ta bort hjulmuttrarna , och satte dem på ett säkert ställe. Separera dem enligt vilket hjul som de kom ifrån, så du kan vara säker på att du byter samma muttrarna på samma hjul. Med alla muttrar bort, lyfter hjulen av och ställa dem bredvid varje axel, så du kan vara säker på att du byter ut dem på rätt plats.
3

Ta bort den övre bulten ansluter standard camber arm till suspensionen bussningen. Denna punkt väderexponerats bakom ratten och kan ofta vara kraftigt korroderad. Applicera lite penetrerande olja på gängorna och låt den stå några minuter i blöt i innan du tar bort.
4

Lossa bulten på den bortre sidan av camber arm och knacka på det med hammare att slå ut ur stöttans lug.
5

Ersätt den ursprungliga camber armen med den nya ett och skruva till staget och toppen av nyckelben, som med standarden en. Dra åt bultarna till det moment som anges i camber armar dokumentationen.
6

Byt hjulen, dra åt muttrarna. Sänk bilen från uttagen. Palla upp den andra axeln, placera den på läktaren och upprepa processen.
7

Ta bilen till en professionell mekaniker att ha hjulinställning och spårning återställning. De nya camber armar kommer att vara bättre än de gamla, men montera dem skulle ha ändrat spårning av dina hjul, vilket gör styrning och hantering av oförutsägbara och farliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87627.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.