Typer av bil Hoods

I motsats till vad vissa kanske tror, ​​gjorde bilen huvor startar inte ut som enkla omslag för motorn. En huv upptar några värdefulla fastigheter på den genomsnittliga bilen, och kan spela en viktig roll för motorkylning, hästkrafter produktion och även hög hastighet hantering. Allt detta från en komponent med inte en enda rörlig del. Platt eller buktar

Inget särskilt här. Platta kåpor gör ingenting men håller regnet ute och hålla buller, utan kan använda en bula att rensa motorkomponenter. Den "power bula" huva som används på andra generationens Mitsubishi Eclipse Turbo är ett exempel på denna typ.
Louvered

Louvered huvar var en gång så vanliga att de ansågs mer en funktionell ont än ett mode uttalande. Innan den genomsnittliga bilen hade en plan, horisontell huva, skulle tillverkare använder ett kraftfullt slag och dör för att skära en vertikal slits i sidorna av huven och skjut del av materialet för att lämna en bakåtvänd öppning. Lameller kan vara stora eller små, kan vara stor eller få till antalet, kan komma i en enda rad eller flera och kan även omfatta hela huven. Jalusin primära funktion var att ventilera värmen från motorrummet, men denna klassiska look är fortfarande gynnas av många vars bilar inte överhettas.
Luftutsug
< p> Luft extractor eller "ventilerade" kåpor är en evolution av luftningsgaller huvor, men tenderar att använda ett fåtal mycket stora nedåt-stansade lameller istället för många små uppåt-stansade kära. Medan den moderna luften köksfläkt hjälper att dra bort värme, de flesta (som de som används på Dodge Viper SRT-8 och Mitsubishi Evolution) huvuduppgift är att möjliggöra högt tryck luft ur motorrummet. När hög hastighet luft kommer in genom kylaren, måste den gå någonstans, utan en ventilerad huv, skulle detta högtrycksluften lyft framsidan av bilen vid höga hastigheter innan fly under chassit Addera Ram. Air Hoods

"Ram Air" var en term populariserades av Pontiac på 1960-talet, men har sedan dess blivit generaliserad för att beskriva något i sitt slag. En rammluft huva använder en framåtvänd luft scoop att fånga luft med hög hastighet går över huven. Dessa skopor kan vara antingen pop-ups (som de som används på gamla dra bilar och Subaru STI) eller infällda, som de som används på vissa Toyota Supras. En fullt fungerande scoop är mer än bara en yttre add-on, kanalen på huven kommer att täta till motorns luftinlopp på något sätt att säkerställa att mer av att högtrycks-luft ut. Detta är överladdning på dess mest primitiva, med hög hastighet, kan en tillräckligt stor stötluft scoop knuff så mycket som 3:57 psi luft i motorn. Men enorma skopor sällan används i racing längre eftersom det mesta som ytterligare kraft inte kommer att räcka för att kompensera scoop s luftmotståndet.
Cowl Induction

När du kör på vägen, slår luften mot framrutan, samla i en mycket högt tryck bubbla nära basen. En kåpa-induktion huva är i grunden en bakåtvända popup-scoop som gör att en del av denna luft med högt tryck för att skjuta in i motorn. En väl utformad kåpa induktion installationen kommer att vara nästan lika effektivt som ett RAM-air scoop i termer av makt, men kommer att vara betydligt mer aerodynamisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84473.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.