Hur fungerar Väder påverka vilken typ av däck du bör ha på din bil?

Det gamla biten om gummit uppfyller vägen kan vara en klyscha, men det är fortfarande lika sant som det någonsin var. Oavsett hur väl utformad din bil kan vara, har det fortfarande att leverera all sin dynamiska potential genom några fläckar av gummi vars sammanlagda yta skulle inte lika stor som en medelstor Cocker Spaniel. Lägg i de extrema friktions-modifierande effekter av is, nederbörd och även extrem värme, och det borde inte komma som någon överraskning att vädret kan påverka ett däcks prestanda. Sommardäck

ett sommardäck är en optimerad för dragkraft under torra förhållanden genom att sätta den maximala mängden gummi på vägen. En racing slick är det mest extrema exemplet på en sommar däck, slick är så kallad eftersom den saknar vatten-siphoning spår av en all-säsong eller dedikerad regn däck. De flesta högpresterande "Sommar" däck helt enkelt använda färre vattenkanaler AKA lameller och större block slitbanan än sina blöta väder bröder. Håll dig borta från dedikerad sommar gummi om du inte använder din bil i första hand som ett spår-dagars leksak eller bor i Sahara.
-Runt-däck

flesta däck falla i det all-säsongen kategori, med fler lameller än ett sommardäck och mindre än ett regn däck. All-season däck kan eller inte kan använda en hårdare, längre bär gummiblandning än sommardäck, men de brukar göra. En högpresterande all-säsongen däck sätter mindre gummi på vägen än en sommar däck, så att gummit som berör slutar upp med att arbeta hårdare för att den ger samma prestanda. Ju hårdare föreningen hjälper en all-säsong däck för att hålla lite längre, men det minskar dragkraft. På uppsidan, innebär hårdare gummi och mer tomrumsområde mindre rullmotstånd, vilket motsvarar bättre bränsleekonomi.
Dedikerad Rain Tire

Som ni kanske har gissat, är en dedikerad regn däck en utformad för att ge prestanda på vått väglag till den närmaste uteslutande av alla andra. Regndäck använda en mjuk gummiblandning och ett stort antal vatten-siphoning hålrum för att skära igenom stillastående vatten och grepp trottoaren nedanför. Regnet Däcket kommer att arbeta på torr asfalt i en omfattning, men kommer att slitas ut mycket snabbt när det tas till bilens köregenskaper gränser. Däckets mjuka förening behöver en konstant spray av kylvatten för att hålla det stabilt, kör den i hög hastighet på torr asfalt gör att föreningen överhettas och falla sönder
vinterdäck

Is och vinterdäck är skenbart bara förändringarna i den dedikerade regn däck, men använder en specialiserad slitbanemönster att krossa isen i vattnet innan det suger bort. Tillämpa en mekanisk kraft till is gör att det skjuvning på en mikroskopisk nivå, denna klippning skapar värme, som smälter isen. Isen däckets slitbana använder tusentals små gummi "dubbar" som koncentrerar bilens vikt i ett mindre område, mosa isen mot vägen och smälter den. Efter att isen övergår i vatten, strömmar den ut genom slitbanan mönsterkanaler och lämnar däckets slitbana fri att greppa torr asfalt. Ice vinterdäck greppet dåligt och slits ut mycket snabbt på torra vägar, men ger enastående grepp på is och snö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96637.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.