Hur man gör en tre hål Högtalarlåda

Bygga egen högtalare box är ett bra sätt att inte bara spara pengar, men att anpassa ljudet leverans i ditt lyssningsrum. Processen för hur man gör en tre-hål högtalare box är inte svårt. Däremot kan räkna ut vad volymen högtalarlåda du behöver för att kunna leverera den bästa ljudkvaliteten vara en huvudvärk. Följ dessa steg och du kommer att kunna designa och göra en tre-hål högtalare box som kommer att leverera den bästa ljudkvaliteten för din specifika lyssnande miljö. Saker du behöver
Högtalarspecifikationer
Måttband
Kalkylator Review 3/4 "plywoodskiva
Jigsaw
Drill (med borr och skruva lite) katalog 2x2 trä
Trä skruvar
Silicon täta
Caulk pistol
Silvertejp (om det behövs)
Visa fler instruktioner
1

Leta volymen på specifikationerna för din högtalarna. Detta kommer att listas i kubikfot (dvs. 0,70 cf). Mätningen berättar inneslutningen storlek som tillverkaren rekommenderar för högtalaren för att kunna producera den klaraste ljudet. Storleken på högtalarlåda kommer att hålla en del av Ljudet från högtalaren och för stor en inhägnad kan göra högtalare låter dovt, för litet kan bringa en högtalare att förlora sina låga områden Du vill bygga en kompatibel box för att stödja denna rating För en tre-högtalare box behöver du specifikationerna.. för varje högtalare, lägg dem tillsammans för att få den totala cubic inches.
2

Mät utrymmet där du vill placera dina tre hål högtalarlåda så att du har en allmän uppfattning om storleken rutan du vill bygga. Du kommer att vilja ta mått för förväntad höjd, bredd och djup (i inches) av lådan. Multiplicera dessa tillsammans med en miniräknare och sedan dividera den siffran med 1728 (som är basen volymen av en 12x12x12 kapsling) . Exempelvis multipliceras en låda som mäter 6 "x 18" x 12 "tillsammans och sedan divideras med 1728 kommer att ge dig en box som klarar av 0,75 cf av ljuddämpningshuv. Om du har tre högtalare som ger upp till 1,25 cf, då du behöver justera dina planer för storleken på rutan och placeringen tills du är så nära lika talaren behov kapslingar volymen på dina högtalare med volymen på tre hål högtalare box. När du har justerat dina mätningar så att de ligger så nära som möjligt, kan du börja bygga din box.
3

Överför dina mått till ett ark med 3/4-tums plywood. Disposition inför din box (där högtalarna hålen skärs) till den exakta höjden och bredden som du behöver. Placera dina högtalare nedåt på bordet och spår runt högtalaren (inte talaren ram) för att markera var du kommer att behöva skära dina hål. Sedan, markera ut de två sidorna av din box på plywood. Gör detta genom att överföra höjden och bredden på din box på att plywood så bredden är märkt som basen av en triangel. Den full höjd kommer att vara den främre kanten av sidan. Märk den bakre kanten så det är halva höjden av den främre och anslut sedan de två höjder med en diagonal linje. Märk ut vad som kommer att ovansidan av din högtalarlåda genom att rita en rektangel (eller fyrkantiga beroende på storleken på din planerade box) som är lika bred som framsidan men höjden är lika med längden av diagonalen du skapade för sidostyckena.

Speaker kapslingar behöver inte en underdel. Klipp ut alla dina bitar med en sticksåg. Borra ett hål inuti cirklarna du spåras för högtalare hål så att du kan sätta kniven i din pussel i cirkeln och sedan skära ut hålen du spåras. Du kommer att ha fyra stycken till din box: framsidan (med tre hål, två sidostycken och toppen
4

Montera din box Skruv högtalarna på plats genom att fästa ramarna i högtalarna till.. insidan av din främre sidan av lådan så att skärmen på varje högtalare ställer upp med de hål du skär. Skruva därefter varje sida på plats. Klipp två stycken 2x2 att passa på sidan av lådan så ett stycke kommer skapa ett stag mellan de främre och bakre sidorna av din högtalarlåda och en kommer att fungera som ett stöd mellan de två sidorna.
5

Täta lådan genom att köra en sträng silikon täta på insidan av box vid varje söm bildas av delar av din box möte. Låt fogmassan torka. Täck utsidan av din box med bil mattor och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83483.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.