Hur man installerar en marin Hastighetsmätare

Båtägare vill alltid veta hur snabbt de ska. Oavsett om det är en 5-knut segelbåt eller en 100-knut racer, är fixeringen vid hastighet genomträngande. Noggrant mäta hastigheten på en båt är ett komplext problem, men det mesta av det hårda arbete som redan har gjorts av instrument tillverkare-allt som är kvar för båtägaren att göra är att installera en handfull delar, komma ut på vattnet, och börja tävla för varje extra knut av hastighet. Saker du behöver
Hastighetsmätare kit (ofta inklusive display, omvandlare /pitot och kablar /slangar) katalog Borra med hålsåg
skruvmejslar och /eller små skiftnycklar
Kabelklämmor
Crimp-on tråd terminaler och pressverktyg
Tätningsmedel (Sikaflex, 4200 3M, Dolphinite, etc.)
Visa fler instruktioner
GPS Hastighetsmätare
1

Hitta en lämplig plats på båtens instrumentpanel. Borra ett hål i panelen, för in GPS hastighetsmätare och säkra dess fäste på baksidan av panelen som beskrivs i hastighetsmätaren handbok.
2

Leta lämpliga källor för 12-volt. De flesta GPS-hastighetsmätare behöver en jordanslutning och två +12 volts anslutningar: en för bakgrundsbelysning och en för själva instrumentet. På de flesta båtar är de befintliga instrumenten anslutna till lämpliga kraftanslutningarna att hastighetsmätaren kan dela.
3

klämkoppling beslag på ändarna av hastighetsmätaren s strömkablar och ansluta dessa till marken och driva bussar. GPS hastighetsmätare ska nu vara klar att använda. Addera Pitot Hastighetsmätare
4

Montera hastighetsmätaren och ansluta sin bakgrundsbelysning till en strömkälla, på samma sätt som för GPS hastighetsmätare.
5

Hitta en lämplig väg för tryckröret. Displayen kommer att anslutas till den pitot av en tunn, styv slang som överför vattentrycket vid pitot till sensorn i displayen. Röret måste lutning nedåt mot akterspegeln på alla punkter, om det finns bottnar i röret, kan vatten samlas i den och röra upp instrumentets avläsningar
6

Hitta en plats på akterspegeln till. montera pitotrör. Det bör vara väl klart bandformiga organ, Trimplan, roder och propellrar, och spetsen på pitot bör omfatta åtminstone två inches under skrovet. Skruva pitot fäste på akterspegeln med pitot pekar rakt nedåt.
7

Borra ett hål i akterspegeln, väl över vattenlinjen, för tryckröret att passera igenom. Hålet ska vara vinklat nedåt på ca 45 grader. Dra trycket röret genom hålet, anslut den till pitot, och fäst den på plats med tätningsmedel och kabel klipp. Anslut den andra änden av tryckslangen till hastighetsmätaren, trimma den om det behövs.
Paddle Wheel och Ultrasonic Hastighetsmätare
8

Köp ett skovelhjul eller ultraljud givare, en display modul, och lämpliga kablar. Dessa system är dyra, men erbjuder mycket noggranna speed-through-the-vatten-avläsningar och fungerar lika bra vid mycket låga hastigheter som de gör på snabbare båtar. De flesta moderna system använder en enda NMEA 2000-kabel för både ström och data, och NMEA 2000-skärmar kan arbeta med givare från andra tillverkare.
9

Välj en plats för givaren genom skrovet. Det bör vara i ett område med relativt rent vattenflöde, och bör inte vara bakom en köl, roder, propeller eller annat bihang. Med båten ur vattnet, borra ett hål i skrovet för givaren. Om du har ett kärnhus glasfiberskrov, borra hålet lite oversize och linje det med förtjockad epoxy för att täta kärnan innan borra hålet igen i rätt storlek.
10

Sprid lite strö förening, t.ex. som 4200 3M, på flänsen hos omvandlaren genom skrovet och montera den i hålet. Anslut en NMEA 2000-kabel från en T-koppling på ryggraden kabeln till givaren. Slå på båtens elsystem och ställa kontrollerna på bildskärmen för att visa hastighetsmätaren behandlingen i enheterna och format du föredrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84688.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.