Hur man lyfter en Jeep Liberty

Jeep introducerade Liberty 2002 till en marknad som hade förälskat sig i sin Cherokee XJ föregångare men ville ha något lite mer modernt och bekvämt för bruksbil arbetsuppgifter. Men till skillnad från många av sina konkurrenter, förlorade Jeep nyaste erbjudande väldigt lite att ingenting i översättning från hårda kärna terrängbil till deltid sökrobot. The Liberty upphängning kvar i den typiska formen för Jeep, som alltid hade gjort en punkt att hålla sina konstruktioner enkelt för enkel modifiering. Som sådan, kan lyfta din KJ (första generationen 2002 till 2007) eller KK (andra generationen, 2008 för att presentera) chassi väl vara en fråga om minuter istället för timmar. Saker du behöver
Lift kit för din plattform, inklusive fjäderben förlängningar och bak fjädrar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
rörtång
metriska och standard uttag, full uppsättning
Phillips och flathead skruvmejslar, full uppsättning
vice grepp och vanliga tänger
Stoppklossar
Gänglåsning
Visa fler instruktioner
Installera Front Strut Extensions
1

Skjut en domkraft under mitten av din jeep front tvärbalk och lyfta upp det tills båda hjulen dinglar bort av marken med cirka två inches. Sätt golvet jack under och sänka ramen på dem. Ta bort hjulen och ställa dem bredvid trucken så att du kan använda dem som sittplatser.
2

bort reglaget bulten som håller botten av främre fjäderben till styrspindeln. Har en assistent håller nedre länkarm medan du trycker bulten ut med en hammare så att bromsskivan inte kraschar till marken. Vid denna punkt, kommer staget att dinglande från kroppen.
3

Öppna huven och ta bort de tre muttrarna som håller staget till chassit. Har din assistent sänk långsamt staget från chassit och lägg den på ett bord.
4

Skjut din strut förlängning (spacer) över reglar ovanpå strut. Lägg en droppe blå gänglåsning på bultens gängor och installera muttrarna med handkraft. Dra dem 75 foot pounds. När den installeras, kommer staget har roterat 180 grader så att den förra insidan av röret nu står inför ut.
5

tillbaka staget i omvänd ordningsföljd. Dra den övre och undre fjäderben bultar till 75 fot-lbs. och 85 fot-lbs., respektive. Sätt tillbaka hjulet och upprepa proceduren på andra sidan. Addera Installera den bakre Springs
6

Ta bort skruvarna som håller stötdämparna till bakaxeln. Ta bort skruvarna som håller fast klämmorna spiralfjädern axeln och /eller kropp, beroende på exakt årtal och modell.
7

sparka en uppsättning stoppklossar under framför dina framdäcken att hålla trucken rullar framåt.
8

Skjut din domkraft under mitten av bakersta delen av din ram och börja lyfta. Fortsätt att lyfta tills axelns gungor fria och spiralfjädrar falla ut. Jack ramen upp med ytterligare tre inches eller så för att göra plats för de längre spiralfjädrar.
9

Håll en av dina fjädrar på toppen av gummi isolator på din axel medan din assistent håller den andra .
10

Sänk domkraften sakta och försiktigt tills topparna av spiralfjädrar sitter centrerad i toppen gummi isolator. Om isolatorn föll ut medan du tar bort fjädern, bara pop tillbaka på toppen av din nya fjädrar och linje församlingen upp med den övre fjädern ficka i ditt chassi.
11

Sänk ramen nog att något komprimera fjädern och sätt tillbaka bultarna fjäderfåstelementet. Sätt tillbaka skruvarna stötdämpare och vridmoment dem till 30 fot-pund. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84683.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.