Hur konvertera en Ford till elektronisk tändning

Fords görs från slutet av 1920-talet genom mitten av 1970-talet använt ett kontaktsystem brytare tändning. Detta använde en uppsättning punkter installerade i distributören som drevs mekaniskt av en motordriven kam. Systemet var tillförlitliga så länge de punkter hölls i justering och ersattes med några tusen miles som en del av en antändning TuneUp. Du kan göra din äldre Ford drivs mer effektivt och utan så många optimeringar genom att konvertera din tändning kontaktpunkt till en elektronisk inställning. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Liten skiftnyckel
butik trasa
Elektronisk tändning konverteringssats
Visa fler instruktioner
1

Stäng tändningen. Öppna huven. Kräng av klämmorna på varje sida av fördelarlocket ovanpå motorn med en platt skruvmejsel. Lyft locket rakt upp och stänga av distributören och ställ den åt sidan. Låt alla tändkablarna fästa locket.
2

Lyft plastrotor rakt upp från distributören axeln och ställ den åt sidan. Avlägsna de brytande punkter och kondensorn från det inre av fördelaren genom att ta bort fästskruvarna med platt skruvmejsel. Koppla kondensorn tråd med en liten skiftnyckel. Avlägsna tråden genom att trycka den genom hålet i sidan av fördelaren. Rengör insidan av fördelaren med en trasa.
3

in kablarna från nya elektroniska tändmodulen genom hålet på sidan av fördelaren inifrån och ut. Se till genomföringen på trådarna sitter ordentligt i hålet för att förhindra inträngning av vatten in i fördelaren. Montera den elektroniska tändmodulen till botten av fördelaren med ursprungliga breaker punkternas monteringshålen. Dra åt skruvarna som följde med modulen med fingrarna.
4

Skjut magnetiska hylsan som kom med den elektroniska modulen på distributören axeln med den största öppningen nedåt. Vrid hylsan och tillbaka, samtidigt som du trycker ner, för att se till att den sitter ordentligt på axeln. Rada upp fliken på insidan av plasten rotorns axel du tog bort i steg 2 med skåran i distributören axeln. Tryck ned på rotorn tills den sitter ordentligt på axeln.
5

Skjut den elektroniska tändmodulen i den riktning som behövs så att pickup magneten inte skaver mot distributören axeln. Dra åt de två skruvarna med platt skruvmejsel.
6

Anslut den svarta kabeln från tändmodulen till den negativa polen på tändspolen (monterad precis bakom distributören) och dra åt låsmuttern med den lilla skiftnyckel. Anslut den röda kabeln från den elektroniska modulen till den positiva tråd på spolen på samma sätt.
7

tillbaka fördelarlocket och stäng huven.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84423.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.