Vad är C /C Composite Brakes?

Kolfiberarmerad kol, även känd som C /C är en blandning av kolfiber och grafit. Denna teknik var ursprungligen avsedd för delar av ballistiska missiler och rymdfärjor. Så småningom kunde forskarna finna ett sätt att tillämpa denna specifika applikation till högpresterande bromssystem. Så fort som det uttalandet kanske vill göra varje tuner och street racer ute efter en setup för sin bil, är det inte troligt att hända på grund av den extrema kostnaden för förstärkt kol-kol. Originalbromsbeläggsatsen Applications

Carbon-Carbon broms rotorer har använts sedan mitten av 70-talet på Formula One bilar. Detta blev möjligt på grund av de höga arbetstemperaturer av kol-kol-broms rotorer och matchade bromsbelägg. De bromssystem på Formula One bilar skulle kunna väcka en bil från nästan 200 mph till stillastående på bara några sekunder. Fördelen med att ha dessa kol-kol-broms rotorer är hur lätt de är, väger mindre än tre pounds vardera. Det tar en förare lite tid att vänja sig vid denna broms inställning eftersom som stål rotorer, har systemet för att värma upp innan det är effektivt. När kol-kol-rotorer värms upp, saktar bilen ner omedelbart och är fortfarande en av de bästa programmen för ett bromssystem i höga bilar hastighet ras.
Användning på flygplan

Användningen av kol bromsar på flygplanet började med prestanda militärflygplan. Någon gång på 1980-talet kommersiella flygplan började att använda sig av kol bromsar. Användningen av kol bromsar fick brett stöd av flygbolag på grund av den dramatiska viktminskning sparas på bränslekostnaderna kraftigt. Piloter tvungen att justera sina bromsar vanor samt att göra en optimal användning och förlängd livslängd av kolet bromsarna. Till skillnad från stål bromsar, kol bromsarna fungerar bättre och håller längre när bromsarna används bara en gång. Med de traditionella stål bromsar en pilot skulle behöva bromsa flera gånger med en kylperiod mellan program för att sluta.
C /SiC

Kolfiber -förstärkt kiselkarbid utvecklats från ren kol-kol och är acceptabelt och lagligt för användning på daglig vägfordon. För att göra C /SiC broms rotorer och bromsbelägg kiselkarbid utnyttjas också med kol-kol för att skapa vad som sägs vara mer hållbara än rena kol-kol-bromsar. Du kan köpa C /SiC bromssystem till vissa allmänt modifierade märken och modeller, men du kommer i allmänhet bara hitta dem på högpresterande bilar som Lamborghini och andra exotiska åkattraktioner.
Slutord

Sanningen är C /C och C /SiC bromsarna har revolutionerat krävande högpresterande bromssystem industrin, vare sig det flygplan eller high-end exotiska bilar. Med de relativt snabba framsteg inom system kol broms, är det troligt att C /SiC bromsar eller liknande föreningar småningom kommer att undgå bruksbil marknaden och vara allmänt tillgänglig i delar butiker för de vanligaste fordonen. Vid denna punkt C /SiC bromsar som finns på marknaden skulle bokstavligen vara overkill på vardagliga föraren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96909.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.