Hur man gör en Glasfiber Air Dam

En luft dammen är plastlådan som går runt luftintaget på din bil. Air dammar är viktiga i att hålla damm och skräp från att gå in i din motor. Även om du kan enkelt köpa en från en butik, kan du spara pengar genom att göra det själv. Gör din egen glasfiber luft dammen också tillåter dig att avsluta det i vad någonsin färg du vill i stället för att försöka måla över den vanliga svarta plasten. Arbeta med glasfiber kan vara jobbigt och tidskrävande, men luft dammar är relativt enkla i konstruktion och borde enkelt att göra. Saker du behöver
Polystyrenskum
Body filler
Sandpapper
Polyester primer
Molding vax
Harts harts
Polyester och härdare
Tooling gel Borstar

Glasfiber rulle
fiberglasmatta
Rakblad
trä mätsticka
Visa fler instruktioner
1

avlägsna luften dammen närvarande på din bil. Det bör finnas någonstans i motorrummet. Använd din mor lager luft en referensram för utformningen av den nya. Om din luft dammen är skadad eller saknas, kan du titta i bruksanvisningen för din bil för luft dammen specifikationer. För oavsett vilken metod du väljer, kommer du att ta detaljerade mätningar av luft-dammen.
2

Använd skumblocket att skära ut formen för din luft jävla. Följ de mått du har listat noggrant. Du kan använda en kniv eller rakblad att skära ut de viktigaste delarna av luft dammen och sand ner med 180-slippapper för att göra det smidigt. Addera 3

Spread Bondo ovanpå skum i ett jämnt lager och låt två timmar för att torka. När torr, slipa Bondo ned med 220-slippapper för att ta bort och stötar och gör ytan helt slät.
4

Applicera 03:57 jämna skikt polyester primer direkt på Bondo och följ anvisningarna på etiketten för korrekt torktider. Sand den torkade primern med 220-slippapper följt av 400, 600, och 800-slippapper. När du har slipat med 800-slippapper, använd 1000-grit sandpapper till våt sand målgång av primern.
5

Tillåt för mögel att sitta tre dagar medan vaxning det med mögel vax gång en dag. Du kommer att behöva vaxa formen på samma sätt som du skulle en bil, genom att applicera vax och tillåta den att haze följt av polering vax off. När du är klar med vaxning, spraya ett lager av verktyg gel direkt ovanpå formen och vänta tills det är klibbigt.
6

Applicera ett lager av harts genom att borsta den direkt på verktygen gel. Bryt glasfibermatta i separata trådar av glasfiber och lägg det på toppen av hartset. Du kan använda en glasfiber vals vid denna tid för att avlägsna eventuella luftbubblor i hartset. Upprepa detta steg fyra gånger för en tjock och slitstark glasfiber luft dammen.
7

Använd en trä mätsticka för att bända ut din luft jävla när allt har torkat. Skär av alltför stora bitar av glasfiber stickning av luften fan med ett rakblad. Du kan nu måla luften dammen bara genom att tillämpa primer följt av färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87183.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.