Tips för att få fler hästkrafter

The hästkrafter en motor producerar är en funktion av hur mycket bränsle det kan brinna och hur mycket ström motorn kräver bara att köra. Du kan öka din motorns hästkrafter på två sätt: att öka mängden bränsle man kan bränna genom att öka luftflödet till cylindrarna, eller minska motorns energibehov och avfall. Det förstnämnda tillvägagångssättet kommer att förbättra effekt på eventuell bekostnad av bränsleekonomi och vridmoment vid låga varvtal, den senare kommer att öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi i lika hög grad. Använd Slippery Oil


För det enklaste sättet att minska motorns inre friktion, använd en hal, lätt (0W-30 eller mindre) syntetisk olja, som kommer att hjälpa motorkomponenter röra sig lättare. Denna energieffektivisering yttrar sig inte bara i ökad hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi, men i lägre motoroljetillsatser temperaturer samt. Använd en tillsats motorolja med PTFE (varunamn Teflon) för att förbättra smörj vidare för mer kraft och ökad livslängd för motorn. Addera Öka Thermal efficieny

som stor klump under din Huvan är en motor, inte ett utrymme aggregat. Endast omkring 30 procent av den energi som finns i bensin går till att skapa hästkrafter, resten går till spillo i form av värmeenergi. Värmeenergin i kylsystemet och motorrummet representerar bortkastad energi, du kan öka hästkrafter genom att kanalisera den energin där den kan göra nytta. Coat toppar era kolvar, förbränningskammarväggar tak, insidan av ditt intag och hamnar avgaser och insidan och utsidan av dina avgasgrenrör /headers med en värmeisolerande keramiska-metalliska pulverlackering. Inte bara termiska effektiviseringar nettoeffekt, kommer de också hjälpa avvärja detonation (knock) och minska kylsystemet temperaturer.
Cool intaget Charge

Om du någonsin har gått jogging på höga höjder eller i 100 graders värme, är du redan bekant med begreppet lufttätheten och syrehalt. Kall luft har mer densitet än varm luft, så det medför fler syremolekyler per kubikfot. Mer syre gör att din motor att bränna mer bränsle, vilket skapar hästkrafter. Använd en kall inställning luftinduktion att dra kall luft från utsidan in i motorn, och belägga insidan av insugningsröret med keramisk isolator för att hålla motorn värmen. Använd en "valley pan" nedanför grenröret för att skydda sin botten från varm motorolja. Om möjligt, använd en plast-eller fenolharts insugningsröret /förgasare packning för att förhindra att motorn värmen från convecting till grenröret.
Nitrous och propan

dikväveoxid (N2O) är en gas som består av 66 procent kväve och 33 procent syre. När det injiceras i en motor, den extra syrgas som finns i lustgas (ca 25 procent mer än luft volym) gör att din motor att bränna mer bränsle. Även lustgas injektion kan göra massiva och momentana hästkrafter, kan det blåsa också motorn i småbitar om du inte är försiktig. Du kan avvärja motorn förstörelse genom att berika din bränsleblandning med propan injektion istället för bensin. Propan s 104 oktantal förhindrar motorns döda tidig bränsle tändning (knackning), och dess "latenta förångningsvärme" egenskaper gör att det kommer att hjälpa till att absorbera kommit av värmeenergin i cylindern innan cylinder trycket spårar ur. Dessa egenskaper resulterar i en mjukare, säkrare och svalare bränna som kommer att skapa betydligt mer makt än att använda någon form av bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84550.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.