Hur man installerar en varvräknare

När du installerar en RPM mätare - mer känd som en varvräknare - kort för varvräknare, måste enheten ställas in på baksidan till antalet cylindrar i fordonet. Läs instruktionerna för Tach - vissa har en switch och några har tre trådar, som är en V-8. En tråd skulle skäras för en sexcylindrig och två ledare för en fyrcylindrig. Läs instruktionerna eftersom de alla variera något när det gäller förfarandet. Saker du behöver
Avbitare
låda med olika tråd Terminalanslutningarna
vanlig skruvmejsel
Skruvnyckelsats
Wire pressverktyg
Voltmeter
Visa mer Instruktioner

1

Leta varvräknaren på önskad plats och fäst med hårdvaran medföljer satsen.
2

Separera de fyra trådarna. Den gröna ledningen är tach avsändare tråd och skall fästas till den negativa terminalen för spolen. Hitta en fin plats för tråden att passera som ser bra ut. Trådarna kan döljas med kabelstrumpa för att se bra ut. Kör den gröna ledningen genom brandväggen genom att stickas igenom en av de gummigenomföringarna i brandväggen. Dra tråden från motorsidan och kör den längs brandväggen till spolen. Installera ett kontaktdon tråd ögla på änden av tråden. Crimp det med pressverktyg. Ta bort muttern på den negativa sidan av spolen sätter tråd loop och ominstallera muttern och dra åt.
3

fast den röda kabeln till en terminal som har makt endast när tändningen är på (i säkringsblocket). Kontrollera anslutningarna med voltmeter att hitta en terminal som kopplas. Bifoga ett flatstift i änden av tråden, kläm den med pressverktyg och för in den i uttaget på säkringsdosan.
4

Fäst den gula kabeln till samma terminal som den röda tråden (vilket skulle sätta ljuset på så länge motorn är igång) genom att föra in den gula sladden i samma terminal kontakten som den röda tråden och pressning båda tillsammans. Detta är den enklaste metoden. Den andra metoden kräver att lokalisera en tråd instrument ljus bakom säkringsblocket. Leta efter säkringen för lamporna. När läge, ta bort säkringen panelen genom att ta bort skruvarna och vrida den över. Ta ut säkringen och slå på belysningen. Kontrollera de två sidorna av terminalen för makten. Den sida som inte har någon makt med säkringen är ut på sidan att den gula ledningen till varvräknare skall bifogas. Om kabeln är installerad på terminalen som har makten är det inte smält. Om den är installerad på den icke-power sidan, måste strömmen gå genom säkringen för att komma till den gula ledningen, vilket gör det smält. Klipp tråden och installera kontakten på säkringen sidan av kabeln med en cylindrisk skarvförbindning. Avisolera den gula sladden och göra samma sak för den andra sidan av kabeln du bara klippa. Linda de två ändarna tillsammans, infoga dem i rumpan kontakten och kläm den med verktyget. Sätt tillbaka säkringen blocket.
5

Anslut den sista svarta kabeln till en bra grund med hjälp av en kontakt loop terminal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83345.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.