Hur man gör en Chevy 454 Vortec Effektivare

Även känd som Vortec 7400 (7.4L, Regular Production Option beteckningen L29), var Chevrolets Vortec 454 en nutida utveckling av bolagets mest legendariska big block. Den 7400 var i huvudsak densamma big block 454 som transporteras Chevy genom åren muskelbil, men en hydraulisk rulle kamaxel och reviderade topplock bidragit till att göra det mycket effektivare än den gamla LS6 någonsin kunnat drömma om att vara. Ändå var denna motor byggd främst för att ge enorma bogsering makt för CAFE-standard undantagna fordon, så kvarstår vissa utrymme för förbättringar. Saker du behöver
Standard och metriska hylsor, full uppsättning
Flat och Phillips skruvmejslar
Ratchet U-fogar och förlängningar
Momentnyckel
Borra och bit satt
Vise grepp, nål-näsa och vanliga tänger
Visa fler instruktioner
1

Byt till en lätt syntetisk olja. Även Chevrolet inte specifikt rekommendera det för denna motor, kommer den extrema halka av en full syntetisk tillåter dig att köra en tunnare vikt olja utan att oroa onödigt motorslitage. Tunnare olja drar mindre på motorns inre delar, hjälper motorn att snurra mer fritt och fungerar mer effektivt. När allt är varje hästkrafter förlorade mot sådana "tjuvanliggning" en mindre som inte kommer att hjälpa din lastbil flytta ner vägen.
2

Installera ett högt flöde luftfilter och kall insugsluft induktion. En restriktiv eller igensatt luftfilter kommer att tvinga motorn att arbeta hårdare för att andas, vilket gör den mindre effektiv. En kall luft induktion inställning kommer att mata motorn svalare och syre-tät luft. Dessa ändringar kommer att bidra till att skapa fler hästkrafter utan att negativt påverka bränsleeffektivitet, vilket i slutändan kommer att öka netto körsträcka.
3

Använd en uppsättning av långa rör headers (grenrör) och en eftermarknad avgassystem systemet. Den extra luft som går in i din motor behöver komma ut på något sätt, installera ett komplett eftermarknaden avgassystem som denna är alltid bra för mer bränsleekonomi, särskilt i kombination med en friare flytande intag. Denna ändring kommer inte att vara billig eller lätt att installera, men så småningom kommer att betala sig om du gör en hel del bogsering eller köra en hel del miles.
4

Installera en eftermarknad windage fack i din motor . Windage brickor är tunna, plåt plattor som bulten till botten av de viktigaste lock och fungerar som en barriär mellan oljan i pannan och vevaxeln motvikter. Olja tenderar att samla på vevaxeln motvikter, lägga vikt på den roterande enheten (vevaxel, stavar och kolvar) och minska hästkrafter genom tjuvanliggning. Billig och ganska lätt att installera, kommer ett vindfång fack hjälper till att hålla oljan i sumpen där det är tänkt att vara och kan även hjälpa till att förlänga lagrets livslängd genom att hålla den roterande enheten i balans.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84480.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.