Rekommenderade motorkomponenter till en Turbo Upgrade

En tillräckligt stor turbo kan producera hundratals hästkrafter på varje motor utan kräver någon form av interna förändringar som helst - åtminstone fram till den punkt som blåser upp din motor. Turboaggregat är luftpumpar som använder avgastryck att snurra ett kompressorblad som pressar in luft i din motor. Denna extra luft låter motorn att bränna mer bränsle för att öka hästkrafter, men det ökar också värme och tryck i motorns förbränningsrum. Du ignorerar överskottsvärme och tryck på egen risk. Pistons
p Om du byter inga andra komponenter i din motor, vara det bättre kolvarna. Hög värme och cylindertryck kommer att betona bensin molekylen tills den antänds på egen hand, vilket resulterar i ett fenomen som kallas knock, detonation eller förtändning. Detonation är den vanligaste dödsorsaken för turbomotorer, vilket är varför många förstärkt motor byggare installerar lägre kompression kolvar. Sänkning kompressionsförhållandet minskar motorns hästkrafter off boost, men det kan du säkert öka din boost inställningar för mer toppeffekt. Många factory turbo bilar har ett kompressionsförhållande på mellan 8,5:1 och 9:1, men 8:01 är ett säkrare förhållande för 20 + psi boost applikationer.
Huvud Tätningsring

Starka kolvarna kommer inte göra dig mycket bra om dessa höga tryck blåsa ut tätningen mellan topplocket och blocket. Åtminstone bör du överväga att installera en turbo-specifik, flera lager packning av stål huvudet med en integrerad förstärkande ring runt borrhålen. Använd en uppsättning kvalitet krom-moly dubbar i stället för normala ersättningsinvesteringar bultar för att montera huvudet, eftersom de kommer att bättre tåla stretching och efterföljande huvud lyft.
Roterande enheten

En roterande enheten uppgradering inte skulle vara nödvändigt om du inte öka motorns till mer än dubbla lager utgång, men det är inte en svår uppgift i dessa dagar. Turboaggregat är lättare om vevstakar än lustgas eller varva med motorn förbi sina lager gränser, men någon gång stavarna böjs under trycket. H-beam stil armeringsjärn kommer att motstå böjning långt bättre än ditt lager stavar eller konkurrerande I-balkar. Om du inte kan hitta en kvalitet smitt stål vevaxel för din motor, överväga att ha ditt lager vev micropolished och nitrerades (kväve impregnerat) för ökad styrka och minskad tjuvanliggning.
Motor Coatings

Engine beläggningar inte är tekniskt en "komponent", men att använda dem kan kraftigt öka din motorns verkningsgrad, detonation motstånd och hållbarhet. Coat dina kolv toppar, förbränning tak kammaren och insidan av ditt intag och hamnar avgaserna med keramiskt pulver-coat för överlägsen värme kontroll. Coat lagerytorna och kjolar kolven med en torr-film smörjmedel som teflon. Täck undersidan av kolvarna, vevstakarna, vevaxel motvikter, hela insidan av din motorblocket och ventil-tåget område av ditt huvud med en olje-utgjutelse förening. Detta kommer att bidra till att hålla oljan fastnar på komponenter i stället för att återvända till oljetråget eller oljekylare där den hör hemma. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84454.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.