Super Charger Vs. Turbo Charger

Även om de båda finns att driva extra luft i en motor för ökad hästkrafter, kompressor och turbo-kompressorer (eftersom de är ordentligt bekant) gå till väga på två väldigt olika sätt. Historia

Kompressorer utvecklades ursprungligen i 1860 som en mekanisk anordning för att mata ugnar kol blast. Turboaggregat patenterades 1905 och användes första gången 1920 för att öka produktionen av diesel fraktfartyg och lok. Båda mönster används för att mata tryckluft till en intern
Syfte

förbränningsmotor. Mer lufttryck lika med mer syre, och mer syre gör för en mer kraftfull motor.
Skillnad

En kompressor använder en rem, kedja eller kugghjul anslutet till vevaxeln för att vända sin kompressor. En turbo använder värme och tryck av avgaser för att driva sin kompressor.
Positiva vs Radialfläkt

Traditionella kompressorer är positiv förskjutning mönster, vilket innebär att de flyttar samma mängd luft för varje rotation av sina kompressorblad. Turbos och modern centrifugal kompressorer flytta mindre luft vid låg hastighet per varv än de gör när de snurrar snabbare.
Power-Band

deras hastighet är direkt proportion till motorns varvtal , kompressorer gör ökar hela tiden och är bäst för vridmoment och acceleration. Turbos används för att göra hög RPM effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95153.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.