Maryland Bil motorbyte Lagar

Maryland upprätthåller alla Naturvårdsverkets lagar om motorns konstruktion och utbyten, och anses därför ett utsläpp-kompatibel - eller "smog" - tillståndet. Dessa lagar är avsedda att hålla fordon som certifierats till ett visst utsläpp standard som garanterar att bilar är minst lika ren - i form av avgaser sammansättning och koldioxidutsläpp - som de var från fabriken. Certifierade konfigurationer

Maryland följer EPA: s riktlinjer för vad som utgör en "certifierad konfiguration." En certifierad konfiguration är en motor /chassi /emissionsutrustning kombination som har godkänts av EPA innan produktionen av detta fordon. Om motorn du vill använda inte är EPA-certifierade för användning i bilen, då det är olagligt i Maryland.
Nyare motorer

Du kan inte sätta någon motor in i bilen som tillverkades före fordonets tillverkningsdatum, men du kan installera en nyare motor med samma slagvolym och konfiguration som en som ursprungligen var tillgängliga för din bil, förutsatt att du använder alla utsläpp utrustning avsedd för dess ursprungliga ansökan. De enda undantagen från denna lag är fordon tillverkade före 1972, som producerats före nationella regler för utsläpp trädde i kraft. Maryland använder inte state-specifika regler för utsläpp som Kalifornien gör, så att du kan källan din motor från någon bil som säljs någonstans i Amerika.
Performance Engines

Du kan installera en större eller mer kraftfull motor i ditt fordon om det kom som en fabrik option på exakt år, märke och modell bil och att du installerar alla utsläpp utrustning fabrik konstruerad för denna motor. En godkänd swap, till exempel, är en turboladdad 2005 2.2L Chrysler fyrcylindrig motor i en 2003 Dodge Neon, eftersom denna motor användes i 2003 Neon SRT-4. Du kan dock bara använda en motor från en modell som erbjöds till försäljning i USA. Till exempel i Maryland du inte kan släppa en turboladdad Nissan SR20DET motorn i en US-spec Nissan 240X, även om den exakta konfiguration såldes som Silvia i Japan.
Klasser

Såvida din bil tillverkades före 1972, då under inga omständigheter får du installera en motor endast utses för tunga lastbilar användning i ett lätt fordon. I praktiken mycket få gata motorer passar denna beskrivning, andra än GM: s 8.2L Vortec, kom även den största av big block V8: or och V10s fabrik utrustad i någon bil eller annan någon gång. Du skulle behöva titta på Bay State kommersiella lastbilsmarknaden att hitta sann "heavy duty bara" utsedda motorer.
Fuels

I allmänhet kan du inte lägga en diesel Motorn i varje fordon som inte erbjöds i Maryland (eller någon annanstans i USA) med en, oavsett hur ny eller gammal motorn eller chassiet vara. Detsamma gäller för diesel-till-gas omvandlingar. De enda undantagen från denna regel är chassi som inte ursprungligen erbjuds med en gas-eller dieselmotor, men var senare finns med en inom samma chassi generation. Till exempel, visste Dodge erbjuder inte en diesel när de presenterade sin första generationens Ram 1981, men erbjöd 5.9L Cummins diesel för 1989-och-senare modeller. Den första generationen spännas 1981-1993, så att du kan lagligt installera en 1993 5.9L Cummins diesel i en gasdriven 1981 modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84453.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.