Hur Själv tonar bilrutor

Färgtoning är inte bara ett coolt sätt att knyta en bils totala färg och design system tillsammans, kan det också förlänga livslängden på bilens invändiga komponenter och passagerare genom att hålla dem svalna, också. Tja, kanske det inte sträcka dina passagerares liv, per se, men det kommer åtminstone att öka sin förståelse för dig. DIY nyanser är ganska lätt när du får grunderna ner, men inlärningskurvan är inte brant, oddsen är att du kommer ha det fjärde fönstret görs i en tredjedel av tiden det tog dig att göra den första. Saker du behöver
Sprayflaska rengöringsmedel
skålen och vatten
plastskål risig
luddfri trasa
tejp
Enkelsidig rakblad
gummiskrapa

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din lokala och delstatliga lagar för att se till att din blivande nyans är kosher med brottsbekämpning. Den procentuella numret på din nyans är den mängd ljus som gör det igenom, 25-procent nyans utesluter 75 procent av ljuset, utesluter 10-procent nyans 90 procent av ljuset. Intervall varierar beroende på stat, men du kan förvänta dig mellan 25 och 50 procent för sidan glaset, och alla tänkbara intervall för bakre glaset.
2

Parkera bilen på en skuggig, väl upplyst och damm -fritt område som har varit på mellan 40 och 98 grader Fahrenheit i minst tre dagar. Detta kommer att säkerställa att alla de temperaturer och fuktighet förblir stabila under hela din toning. Rengör glaset inuti och ut med en ammoniak-fri diskmedel, vatten och en mjuk, plastskål skrubber. Detta kommer att avlägsna eventuella stora partiklar klamrar sig fast på glaset. Skölj fönstren och upprepa, med en luddfri trasa och sedan torka dem med en annan luddfri trasa.
3

Identifiera film och liner sidorna av din nyans. Vik ett hörn av din film över sig själv och gnugga den mot färgtonen. Om två håller ihop, så är filmen-sida. Den slick sidan som glider utan motstånd är medlöparsidan. Fukta utsidan av fönstret med en jämn spray av tvål-och-vatten-lösning, och sedan lägga nyans ovanpå det med liner-vänd ut. Din nyans fastnar på våta fönstret som du rulla det, när du kommer till slutet av fönstret, använd din rakkniv att skära bort överskottet filmen
4

Placera filmen så att den raka. underkant hänger om 1/2-tums under botten av den utanför fönstret packningen, detta kommer att ge dig en viss felmarginal vid kapning och putsning. Spraya utsidan av filmen (den mot dig) med såpvatten, sedan försiktigt trycka din gummiskrapa till början av filmen. Dra ner till gummiskrapa allt vatten ut från mellan filmen och glaset, tillfälligt gjutning till formen på fönstret och håller den på plats.
5

Trimma vertikala kanten av ditt fönster färgton först , hålla rakbladet vid omkring en 15-graders vinkel mot filmen för att lämna en ren, rak skärning. Om du inte redan har öppnat bildörren, så gör det och försiktigt lyfta filmen från botten av glaset. Rulla ner fönstret ett par inches till fullo exponera toppen av glaset. Nu, klippa filmen längs den övre konturen av ditt fönsterglas, att se till att filmen stannar i kontakt med fönstret hela tiden.
6

Använd en vass sax för att avrunda en ojämn hörn, men inte dra filmen bort från utsidan av ditt fönster. Tvätta insidan av fönstret igen, du kan inte vara nog försiktig här, eftersom sådana föroreningar på fönstret kommer antingen visa genom din nyans eller få den att lossna senare. Linda en trasa runt kanten på din gummiskrapa och använda den för att rengöra runt packningarna. Torka fönstret ner med gummiskrapa och luddfri trasa, sedan försiktigt blåsa på fönstret för att ta bort eventuellt kvarvarande damm.
7

Separat fodret från nyans. Använd en bit tejp på vardera sidan av ett hörn av nyans som flikar att dra försiktigt i två isär. När du separera färgton och liner, spraya tvållösning mellan dem att fukta limmet och släpper sitt grepp om fodret. Spraya rikligt med tvållösning på insidan av ditt fönster och spraya filmen på utsidan igen. Nu, försiktigt över filmen från utsidan till insidan. Vik den nedre kanten upp mot sig själv så att den inte plocka upp smuts från din dörr panel.
8

Placera filmen för att lämna en jämn 1/8- till 1/4- tums gap mellan toppen av filmen och den övre delen av fönstret. Du behöver detta gap så att det övre fönstret packningen inte skal nyansen av när fönstret stängs. Spraya nyans med massor av tvållösning och kör skrapan runt den övre kanten av ditt glas för att avlägsna vattnet, och sedan rulla fönstret upp för att låsa den på plats. Spraya upprullade nedre kanten av din nyans med lösning och rulla ner mot glaset.
9

Skjut din skrapan mellan glaset och den nedre fönstret packning och stoppa den nedre kanten av filmen mellan fönstret och packningen. Detta steg är där en massa människor röra upp, misslyckas med att stoppa in färgtonen i packningen kommer att uppmuntra packningen att skala nyansen från det ögonblick du rulla fönstret nedåt. På så sätt kommer packningen bara glida över nyans.
10

respray färgtonen med mer lösning, sedan skrapan allt vatten ut från under den. Börja längst upp i filmen och skrapan i en nedåtgående riktning, så att lösningen går in i din dörr. Oroa dig inte, dörrarna är utformade med tanken på lite vatten intrång i åtanke, så lite av lösningen inte kommer att skada något
11

Skjut alla bubblor under filmen utåt och till. närmaste kanten. Wrap kanten av din gummiskrapa med en annan trasa och ge färgtonen en final, nedåtgående pass att avlägsna eventuell kvarvarande lösning. Låt skrapan för att sitta på botten av färgtonen för ett ögonblick mellan varje slag, vilket kommer att ge duken lite tid att suga upp någon egensinniga lösning och hålla den från att suga tillbaka upp under filmen. Ge din inredning en final torka med en torr trasa, och gå vidare till de kommande tre fönstren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94954.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.