Konvertera ett tredje generationens Camaro till en kylarfläk

För att frigöra hästkrafter i ditt tredje generationens Camaro motor, måste du lätta på arbetsbördan för det. Remdrivna fans är ökända för att råna en motor i sin hästkrafter, ibland så mycket som 10 och 15 hästar, beroende på motor. I Camaros, kit finns som kan passa en elektrisk kylfläkt till din motor, gör bort helt med mekanisk fläkt och fläkt koppling. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna fläktkåpa från kärnan stöd genom att skruva loss bultarna som håller den på plats. Det finns bultar synliga på toppen av fläktkåpa, såväl som en på varje sida av den övre fläktkåpa som monterar den på den nedre fläktkåpa.
2

Ta bort den mekaniska fläkten genom första unbolting den från dess kopplingsenhet, sedan unbolting fläkten kopplingen från motorns remskiva. Ta inte bort motorns remskiva, men eftersom detta är nödvändigt för att driva vattenpumpen.
3

Ta bort den nedre fläktkåpa genom unbolting det från nedre kärnstödet. Det kan lätt avlägsnas genom toppen av motorrummet när fläkten och fläktkoppling är ur vägen. Installera elektriska fläkthuset mot kylaren, bultning till de utsedda på
4

kärnan stöd. Kontrollera att fläkten är centrerad på kylaren för att dra mest luft i motorrummet.
5

Installera säkringen relä för elektrisk fläkt på kärnan stöd nära fläkten, och kör svart jordkabel till en lämplig närheten chassi jordpunkt. Undvik att använda den svarta batteripolen. Anslut relä makten i säkringsdosan i bilen under radiokretsen så att när tändningen slås på, slås fläkten på, men slocknar när tändningen är avstängd.
6

Installera temperaturen sensorn på plats mot kylarslangen med en kompression band. Försök inte att borra i kylarslangen att montera temperatursensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86531.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.