Hur man bygger en liten hybridbil

Det finns många typer av hybrider, men de flesta hamnar i en av två kategorier: en "stark hybrid" kan driva bilen vid marschfart utan ingrepp förbränningsmotorn, och erbjuder största möjliga bränsle ekonomi. En "svag hybrid" erbjuder de flesta av bränsleekonomin för en stark hybrid, men använder sin elmotor endast vid mycket låga hastigheter vid acceleration från ett stopp. Svaga hybrider är billigare och enklare att bygga. De ökar bränsleekonomin genom att eliminera behovet av att gå på tomgång motorn vid stoppljus eller när du flyttar inches i taget i stötfångare till stötfångare trafik. Saker du behöver
grundläggande handverktyg, full uppsättning
metriska och standard uttag, full uppsättning
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

förvärva något pre-1996, fyrcylindrig, front-wheel-drive bil med manuell växellåda. Ett bra exempel skulle vara 1984-1995 Civic. Tredje-och fjärde generationens bilar (1984 till 1991) är bättre än nyare exempel, främst eftersom de är lättare (ca 2000 pounds) och enklare i design
2

Köp en fem-till 10. - hästkrafter (3.700 till 7.500 watt) elektrisk golfbil, och en individuell fjädring bak och axeln från någon 1989-1997 Ford fullstor, bak-hjulsdrivna bil så utrustad. Du måste hela fjädring vaggan (bolt-in mount), upphängningssystem och mittsektion. Försök att skaffa en axel med numeriskt lägre än 3-till-1 utväxling, och få en matchande drivaxel om du kan.
3

Ta bort U-joint från axeln änden av axeln att separera den inskruvade i flänsen. Denna fläns kommer att fungera som axel-sidoanslutning för din motor-till-axel kopplare. Detta är den bästa vägen, eftersom beståndet flänsen kommer förbalanserat. Om du inte får en drivaxel, måste du tillverka en fläns av 1/4-tums stålplåt baserad på Ford drivaxel design, men använder en uppsättning av plana plattor åtskilda 2-1/2 inches isär på plats av Fords rundade U-joint borrningar.
4

Införliva en enkelriktad koppling avsedd för en bil starter i kopplingen så att motorn kan driva axeln, men aldrig tvärtom. Center lagret mellan sidorna av flänsen och tillverka en kontakt ur 1/4-tums stålplåt för att koppla det till flänsen. Det enkla sättet att ansluta kopplingen till den påhittade flänsen är att noggrant please-svetsa de två tillsammans, du kommer inte att kunna ta bort kopplingen för tjänsten, men det är mycket enklare än att försöka tillverka ett intrikat växelingrepp för senare borttagning.
5

Tillverka en motor-till-koppling kopplare, med motor-till-drive koppling från golfbil. Center golfbil s koppel på den växlade mitten av kopplingen och klibb-svetsa de två tillsammans. Använd en bit stålrör bred nog att glida över motorn kopplingen och kopplings-drive input för att stärka det gemensamma, och svetsa ihop dem.
6

Tillverka ett fäste av 1/8-tums stålplåt för att fästa den elektriska motorn till suspensionen vaggan. Det är viktigt att du inte montera motorn till suspensionen vaggan innan du tillverka effektkopplaren, säkra motorn medan dess utgång är ansluten till axeln kommer att säkerställa att allt fortfarande ställer upp när du är klar
. 7

bort bilens bakre fjädring och höja din modifierad fjädring /elmotor montering på plats. Skär bort delar av bilens nedre våningen pan som behövs för att få den att passa, och sedan svetsa suspensionen vagnen till karossen. Förstärka montering av plåtar svetsning av stål vid fästpunkterna och säkra dem stålplåtar till kroppen på flera punkter med roll-bur-grade rör stål.
8

Använd elektronik golfbil och batterier för att aktivera motorn vid låg hastighet. Du kan styra gränssnittet själv genom att installera en handgas för elmotorn på växelspaken. Ladda batterierna genom att permanent ansluta en golf-kundvagn laddare rutan till batterierna i ena änden och ansluta den till en 500-watts inverter på den andra.
9

Dra tändstiftsledningen genom ett relä mekaniskt utlöst av varvräknare nålen på instrumentbrädan, ställa de kontakter stänger av motorn vid något under 1000 rpm eller så Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84368.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.