Hur man uppgraderar en 1988 Jeep Cherokee Radiator

Uppgradering från fabriken radiatorn är ett bra sätt att hålla din Jeep motor cool, speciellt om du gör en hel del långsamt, låg-växel körning eller har tunga tillbehör på fordonet. En uppgraderad kylare är också till hjälp vid körning med tungt släp. En radiator uppgraderingen är att ersätta fabriken radiator med en eftermarknad med hög kapacitet, tunga kylaren. Dessa ersätter radiatorer har fler kylkanaler än lager för upp till dubbla värmeöverföringsyta jämfört med originalet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Phillips och standard skruvmejslar
Open-end-och box-nyckel som
hög kapacitet "drop-in" ersätter radiator (specifik för fordonet)
Frostskyddsmedel kylvätska, 50/50 lösning eller blandas i förväg (ca 2 gallon
1 qt. automatisk transmissionsolja (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
Borttagning
1 < p> Ta bort kylarlocket. Öppna avtappningsventil på botten av kylaren och dränera gamla kylvätskan.
2

Lossa slangklämmorna, med hjälp av en skruvmejsel, på de övre och undre kylarslangar. bort slangklämmorna från de övre och nedre slangar kylvätska och ta bort slangarna. Om sådan finns, ta bort slangen överflödesbehållare från kylaren på samma sätt. Addera 3

Ta bort skruvarna som fäster fläkten svepning till kylaren, flytta sedan kåpan bakåt så att den hänger över fläkten. Om utrustad med en elektrisk fläkt, ta bort fästskruvarna från fläkten. Lyft ut fläkten och lägg det på motorn.
4

Koppla den automatiska växellådan vätskeledningar svalare från kylaren, om sådan finns. "Flare-nut" eller "line skiftnycklar" kan göra detta steg enklare, men obestämd skiftnycklar kan arbeta.
5 < p> Ta bort kylaren fästskruvar och /eller konsoler (som tillämpligt) från toppen av radiatorn. Lyft gamla radiatorn från fordonet och ställ den åt sidan.
Installation
6

Sänk den nya kylaren i bilen. Var försiktig så att du inte skadar kylflänsarna på fläkten eller andra omgivande delar. Montera fästbultarna och /eller konsoler (som tillämpligt).
7

Skjut de övre och undre kylvätskeslangarna på nya beslag Kylarslang, sedan placera och dra åt slangklämmorna. Fäst slangen överflödesbehållare, om sådan finns. Kontrollera att radiatorn avtappningsventil är stängd.
8

Anslut den automatiska växellådan vätskeledningar svalare till den nya kylaren, om sådan finns.
9

Placera fläktkåpa på plats och fäst den genom att byta ut fästskruvarna. Gör samma sak med den elektriska fläkten, om sådan finns.
10

Fyll kylaren med 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten, eller förblandad kylvätska. Byt ut kylarlocket.
11

Starta motorn . Om det finns läckor, stanna motorn tills läckorna kan fastställas. Om det inte finns några läckor, låta motorn uppnå normal driftstemperatur. Om utrustad med automatisk växellåda, håll bromsen med foten och förskjutning genom "drive" och "omvända", pausa tillräckligt länge för att tillåta överföring att engagera, placera sedan sändningen i "parken". Stäng av motorn och låt den svalna helt.
12

Ta bort kylarlocket och Kontrollera kylvätskenivån i kylaren. Fyll på kylvätska om det behövs. Om utrustad med automatisk växellåda, kontrollera vätskenivån och tillsätt vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84303.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.