Hur man installerar och Flytta ett oljefilter

Oljefilter omlokalisering kit är ett populärt sätt att göra regelbundna oljebyte uppgifter lättare genom att låta fordonets ägare att få bättre tillgång till oljefiltret. Oljan flyttningssats ger fordonets ägare med alla nödvändiga adaptrar, slangar, slanganslutningar och adapterplattor, samt ett oljefilter fäste som behövs för att flytta oljefiltret. De flesta oljefilter omlokalisering kit är programspecifika, så du måste köpa kit avsett för just din bil eller lastbil. Saker du behöver
Oljetråg
handborr
teflonband
Grundläggande mekanik verktygssats
Motorolja
Nytt oljefilter
Plåtskruvar
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna för att undvika skador vid arbete på fordonet. Tappa ur oljan ur bilen och ta bort det gamla oljefiltret från motorn.
2

Olja förseglingen på oljan sidoledningsinsats att skapa en bra tätning. Skruva fast den gamla oljefiltret montering punkt belägen på motorn som du skulle en vanlig oljefilter. Dra inte åt sidoledningsinsats, eftersom skador på tätningen kommer att ske.
3

Hitta ett bra område i motorrummet för att installera det nya oljefiltret fäste medföljer satsen. För enkel åtkomst, många människor installerar oljefiltret fäste på antingen fordonets ram eller brandväggen, borta från värmekällor och de rörliga delarna i motorn. Dubbelkolla att se om den medföljande foder och returledning är tillräckligt långa för oljefiltret monteringsplats.
4

Använd oljefiltret fästet som mall och markera lämpliga monteringshålen med en markör eller metall punch. Borra hålen som behövs för oljefilter fästet, kontrollera att ingenting är bakom monteringsytan när du borrar igenom metallen. Använd skruvar och muttrar för att säkra ett filter som monteras på bilens ram eller plåtskruvar när du fäster den till brandväggen.
5

Ta en av slangarna och linda hangängor med teflon för att säkerställa en bra tätning. Skruva den manliga änden av slangen till den yttre hålet på bypass-adaptern. Dra inte åt slangkopplingen.
6

Dra slangen och anslut den till slang-kopplingen adapter. Linda den gängade änden av slangen adaptern med Teflon tejp och skruva in den i hålet på fjärrkontrollen filterbasen märkt "IN". Använd samma anslutning procedur när du ansluter den andra slangen från hålet i mitten av filtret adaptern till fjärr filterbasen anslutning märkt "OUT".
7

Montera det nya oljefiltret på filtret basen som du normalt skulle. Fyll motorn med lämplig typ och mängd motorolja rekommenderas av fordonstillverkaren.
8

Starta motorn och kontrollera fordon för oljetryck ljus belysning eller larm avläsningar spårvidd som skulle tyda på ett problem. Om ett problem uppstår, stäng av motorn omedelbart och kontrollera omvända slangkopplingar. Om oljetrycket är upp till normal, låt motorn gå några minuter när du söker efter oljeläckage från toppen.
9

Stäng av fordonet och låt motorn svalna innan du kontrollerar slangen anslutningar för oljeläckage vid oljefiltret bypass adapter. Kontrollera oljenivån i motorn och tillsätt mer olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84156.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.