Propan Engine Tuning Tips

Som ett alternativt bränsle, har propan bevisat bättre än de flesta som ett lönsamt alternativ för både bensin och diesel. Propan injektion är i allmänhet enklare och mer tillförlitlig än bensin eller diesel, brännskador renare, erbjuder lägre kylmedelstemperaturer och har en mycket hög oktantal (ca 110). Medan propan injektion har sina begränsningar, är det fortfarande det bränsle för många stora flotta verksamhet. Konto för grenröret
Motorer

använder multi-point bränsleinsprutning, eftersom de flesta moderna kraftverk gör, har inloppsrör för att flyta bara luft. Äldre grenrör konstruktioner såsom de som är avsedda för förgasare eller throttle body injektion, vanligtvis inte innehåller de mycket långa och konstigt vinklad löpare finns på flera punkter grenrör, vinklar som lätt kan orsaka bränsle separation och leda till baktändning som gasreglaget först öppnas. Resultatet är en stor ficklampa-liknande stråle av brinnande propan i intaget-ett allvarligt problem om du har en plast grenrör. Om du upplever baktändning grund propan injektion, kan du installera antingen en multi-point installation injektion propan som håller bränslet ur grenröret eller använda en switch throttle position som säkerställer injektionsenheten inte sparka in tills gasspjället har öppnats tillräckligt. Addera Höj Compression
p Om du bygger en motor från grunden med avsikt att köra propan, bör du allvarligt överväga att installera högre kompression kolvar. På grund av dess mycket höga oktantal, kan propan-insprutning motorer tål kompression cirka 1,5 till 2 poäng högre än vad som tillåts med 93 oktan pump gas. Högre kompression ökar hästkrafter och vridmomentet över hela varvtalsområdet och förbättra både prestanda och bränsleekonomi. Propan har inte energitätheten i bensin, vilket innebär att motorn kräver mer av den för att generera samma effekt. Högre komprimering hjälper kompensera förlusterna bränsleekonomi inneboende propan injektion.
Använd som ett komplement

Påfyllning alltid varit ett problem för propan-injicerade fordon , bränslet är helt enkelt inte tillgängliga vid varje hörn bensinstation. Om du vill ha den högoktaniga, rena utsläpp och motorns livslängd propan men inte vill oroa sig för att köra slut på gas i mitten av ingenstans, bör du överväga att köra propan som ett komplement bara. Kompletterande propan system är enkla, relativt billiga och enkla att installera och trimma (särskilt på dieselmotorer). En tillräckligt stor propan injektion systemet tillåter dig att trimma motorn för bensin, men helt byta över till propan medan kryssningar.
Konto för Timing

Medan propan har en högre oktantal än bensin, har den en mycket lägre "flampunkten." Så snart propan in din cylinder, det kommer inte att vänta på att bränna. Även om detta inte nödvändigtvis en dålig sak för prestanda, betyder det att du vanligtvis inte kan använda eftermarknaden prestanda chips med propan injektion. Prestanda chips förväg timing att de yttre gränserna för vad bensin kan hantera, vilket långt överstiger säkerhetsgränsen för propan. Du kan även behöva fördröja tidpunkten något för att förhindra "knackning" och detonation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84067.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.