Hur Race en Ford Capri

Ford Capri var ett ekonomiskt utformade sportbil tillverkad av Ford of Europe 1969-1986. Dessa bilar kom utrustad med en 2,8 liters turboladdad V-6 motor som producerar 188 hästkrafter vid 5500 varv per minut. Ford Capri är fullt kapabel att tävla i racing evenemang av alla slag som laget Zakspeed Capri tydligt att vinna många evenemang mellan 1978 och 1983. Kroppen på ramkonstruktion och turboladdade motorn i Ford Capri gör den idealisk för Grand Prix (GP) Racing. Dessa komponenter tillåter också större makt och strukturell styvhet, som båda är viktiga i GP racing. Saker du behöver Review, en komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar
Full uppsättning av elverktyg
Visa fler instruktioner
1

bort alla icke race väsentliga komponenter från bilen. Detta inkluderar, men är inte begränsat till,. Värme-och luftkonditioneringssystem, passagerarsäte, inredning matta, innerdörrar och paneler bindestreck, alla utvändiga paneler kropp, och alla glas i hela fordonet
2

Fabricera hela 12 poäng störtbåge av metallrör och installera bur genom svetsning den på ramen. Bortsett från att det krävs av GP konkurrensregler, förbättrar tillsats av en störtbåge vida den strukturella styvheten i bilen, vilket förbättrar kurvtagning förmåga genom att minska kroppens twist. Den extra strukturella styvheten i en bur hjälper till att hålla alla fyra hjulen planterade säkert på banan under hård svarvning, bryta, och acceleration.
3

Byt fönsterglas med splittras resistenta plexiglas. Detta sänker bilar tyngdpunkt genom att ta bort vikt från toppen av bilen och även tjänar till att skydda föraren från glasskärvor i händelse av en krasch.
4

Installera lätta fälgar och däck och kol fiber karossdelar. Installera lätta fälgar och däck tjänar till att sänka den ofjädrade vikten på bilen som ofta förbises när man ändrar en fabrik fordon. Kolfiber är det perfekta valet för byte av tunga paneler stål eftersom den väger omkring sjuttiofem procent mindre än stål och är också mer styv och hållbar.
5

bort och ersätta fabriksmonterade motorn. Den V6-motorn som kommer i Ford Capri är olämpligt för några höga applikationer Performance Racing eftersom den saknar befogenhet att konkurrera med andra, mer kraftfulla, utrustade V8 tävlingsbilar. Den mest lämplig ersättare motor för Capri är Ford 428 cobra jet motor, ursprungligen avsedd för Mustang GT 500. Denna motor kan producera uppemot 500 hk, en 312 hästkrafter förbättring jämfört med aktiemarknaden turboladdad sexcylindrig design. Om beståndet motorn bygger på en turbo för att öka motoreffekten, producerar 428 cobra jet mycket mer makt utan de problem som är förknippade med turboladdare, såsom "turbo lag".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96088.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.