Hemlagad Pick Up Truck Beds

Oavsett om du reparerar en lastbil med en sargad eller saknas säng eller bara letar efter lite mer mångsidighet, kanske ett flak eller modulär sängen bara vara biljetten. Pickup lastbilar verkar skräddarsydda för sådana anpassade utnämningar. Deras flerdelade kroppens strukturer gör att du kan byta ut någon del med vad du vill utan att störa resten. Välja en typ


Det första du måste bestämma är exakt vilken typ av säng du behöver och vad du ska använda den till. Om du letar efter en gör-det-all flaket, då är det svårt att gå fel med en traditionell trä-golv flak med löstagbara sidor (aka en "modulär" säng.) Om du planerar att dra en bil, gödsel eller andra starka kemikalier, kanske du vill avstå från skogen för vissa korrosionsbeständig metall. Mekanik och professionella arbetare kan vara bäst med en ram-och-plåt säng med låssidan skåp och en platt-våningssäng (ta en titt på ditt lokala elbolaget servicebil för inspiration). Alla har sina egna förtjänster och begränsningar.
Ram och material

Innan bygga någon form av flak, måste du ge det en plan plats att sitta. Vill inte ens tänka på att ställa någon form av flak direkt på rälsen fabriken ram. Factory skenor är sällan rak, och du är säker på att stöta på frågor hjul avslut. Om du vill behålla din säng verkligen platt, mått ca 5 inches från toppen av dina bakhjulen och svetsa några tjocka väggen 2 av 4 tum rektangulära lager till toppen av rambalkar för att få klarering du behöver. Nästa, svetsa i en uppsättning av väl-förstärkta tvärbalkar på framsidan och baksidan av din ram och två i mitten. Box ändarna på med en annan längd rektangulärt lager. Vid denna punkt, kan du antingen installera golv av traditionella 2 av 6 tryckimpregnerat plank, diamant plåt aluminium eller plåt 1/8 till 1/4 tums stål för riktigt tunga applikationer.
Ram och skåp
p Om du behöver låsa skåp med en ganska tjock mittsektion, är lösningen enklare på vissa sätt och mer komplicerad i andra jämfört med ett flak. För ett golv, kan du svetsa enkelt eller bult rambalkar en bit 1/8 till 1/4 tums platta stål ca 3 inches smalare än insidan av dina däck och skär till slutet av dina skenor fabriken ram. Bygg utåt från plattan golvet börjar med en uppsättning av två av fyra tum rektangulära lager stöd för att köra längs den nedre kanten av dess sidor. Anslut dessa stag till ramen skenor på 16 till 24 tum mellanrum och på vardera änden.

Vid denna punkt, har du en solid grund för att utforma dina verktygslådor, vilket också kommer att fungera som sängens sidor. 1 av 1 kvadrattum stål lager gör för bra inramning material, och använder lätt att klippa, mäta och montera dina ytterpaneler till. Du kan använda 1/16 tum tjock stålplåt för verktygslådan skinn eller aluminiumplåt om du föredrar att mutter-och-bult eller pop-nit samman enheten. Om du använder aluminium, kan du vädertätning panelerna genom att helt enkelt köra en sträng silikon längs ramen fästen innan montering av skinn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83995.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.