Hur konvertera ett 6-volts Beetle till 12 volt

Konvertera en Volkswagen elsystem från sex till 12 volt kan du njuta av ljusare strålkastare och en bättre laddning vid tomgång, bland andra fördelar. Förbered din inköpslista och få dina verktyg redo, inklusive en bra lampa, ett garage och kanske en vän till hjälp. Du kommer att använda alla dessa för att uppgradera ditt system till 12 volt. Saker du behöver
Chilton eller Haynes verkstadshandbok
Maskeringstejp
Heat Marker
krympslang, olika storlekar
Kabelskalare skärare
Wire eller tång linjearbetare
50-fots spole isolerad fåtrådig
koppartråd 12-volts batteri
Stålborste
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Metric öppen och box änden skiftnycklar
skiftnyckel
Vise griptång
Voltmeter med kontinuitet testet inställning
12-volts regulator
Skruvmejselsats
12-volts spole
12-volts förgasare solenoid (om sådan finns) katalog 12-volts förgasare drossel nyckel
Hex ställa
Avdragare
12-volts generator
12-volts säkringar
12-volts streck dimmer
12-volts blinkers blottare
12-volts ljustuta relä
Spänning drop motstånd (tillval) katalog 12-volts vindrutetorkare motor
12-volts glödlampor (invändigt, utvändigt, blinkers, bakljus och strålkastare) | 12-volts horn
Vise grepp
12 -volts starter
12-volts starter solenoid
12-volts radio (om sådan finns) katalog stoppklossar Review, Digital kamera (tillval) katalog penetrerande olja (tillval) katalog smärgelduk, sandpapper eller en fil (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Park Beetle på plan mark och stäng av motorn. Se kopplingsschemat i butiken handboken för ditt år och modell Beetle. Använd maskeringstejp och markör för att identifiera och märka kablar som går till alla de komponenter som du kommer att ersätta. Inspektera alla ledningar för brutet isolering eller skadade eller lösa anslutningar. Vid skadad isolering, täcka med krympslang. Vid skadad tråd, skarv i ett nytt avsnitt och täcker den exponerade samband med krympslang. Vid skadade anslutningar, ta bort de befintliga elektriska flikarna, band 1/4 tum av tråd och crimp nya elektriska flikar för att matcha befintliga.
2

Ta bort och byta ut varje komponent, som arbetar med en komponent eller fack vid en tid, med början i batteriet. Lyft baksätet och lossa de negativa och positiva batterikablarna. Lossa någon hårdvara som håller batteriet före utbyte, med spärrfunktion set, skiftnycklar eller andra verktyg som är tillämpligt. Ta bort det gamla batteriet och sätta in det nya batteriet, men lämna det nya batteriet kopplas bort förrän det sista steget. Verifiera med voltmetern att batteriet har en avgift.
3

Ta bort alla märkta kablar från spänningsregulatorn, som ligger bredvid batteriet, och använda skruvmejslar och uttag för att ersätta sex-volts regulator med en 12-volts regulator. Sätt tillbaka trådarna motsvarande grad. Använd en stålborste för att rensa bort all rost eller skala där regulatorn är ansluten och verifiera en jordanslutning, med hjälp av voltmeter inställd på kontinuitet testning. Regulatorn har normalt måste vara fyllda per instruktionerna som följer med den delen.
4

Etikett och lossa kablarna som leder till spolen i motorrummet. Lossa klämman och muttrar som håller spolen och ersätta med ett 12-volts batteri. Dra åt klämmorna och muttrar för att fästa den nya spolen och sätt tillbaka kablarna.
5

reda på om din modell Beetle är utrustad med en förgasare solenoid. Märk trådarna och ta bort. Använd uttaget eller skiftnyckel för att ersätta den sex-volts förgasare solenoid med ett 12-volts förgasare solenoid och sätt tillbaka kablarna.
6

Label och ta bort kablarna som går till förgasaren drosselspolen (om sådan finns). Använd skruvmejsel för att ta bort skruvarna och hårdvara som håller drosseln och behålla dem för ominstallation. Byt ut 6-volts drossel med 12-volts drossel och fäst den med skruvarna och hårdvara. Sätt tillbaka ledningarna.
7

Label och ta bort kablarna som går till generatorn med en hylsa och spärrskaft. Lossa och ta bort luftfiltret. Använd insexnyckeln för att ta bort generatorn remmen. Använd uttaget för att ta bort sex skruvar som håller fast generatorn till fläktkåpa och ta bort denna församling. Håll generatorremskiva på plats med en skruvmejsel och lossa lossa den främre och bakre generatorremskiva mutter med en spärrhake eller skiftnyckel. Sakta ta bort fläkten och sedan remskivan med avdragare. Samla Woodruff tangenterna. Avlägsna fläktkåpa plåt med en socket eller skiftnyckel från generatorn. Installera den nya 12-volts generator genom att ansluta den i omvänd ordning för hur du bort den 6-volts generator.
8

Ta bort alla sex volt säkringar på instrumentbrädan och ersätt med 12-volts säkringar , enligt kopplingsschemat. Öppna huven och ta bort och behålla Elkåpan. Identifiera och ta bort ledningarna går till dimmer. Byt ut sex-volts dimmer med ett 12-volts dimmer. Leta upp sex-volts flasher och identifiera och märka alla kablar anslutna. Ta bort de sex-volts flasher och ersätta det med det 12-volts blottare. Sätt tillbaka ledningarna till blottare. Lokalisera och identifiera alla kablar som går till ljustuta reläet. Lossa kablarna och ta bort reläet helljussignal och byt på samma plats. Sätt tillbaka trådarna motsvarande grad. Leta upp positiva ledningen till vindrutetorkarens motor. Skarv och anslut 12 till sex volt drop motstånd. Säkra motståndet på bilens kaross som behövs. Sätt tillbaka Elkåpan.
9

Öppna alla armaturer i taget med en stjärnskruvmejsel för att ta bort och ersätta alla sex-volts glödlampor med 12-volts glödlampor med effektklasser som noterats på kopplingsschema . Sätt tillbaka de lätta matcher i befintliga platser. Ta bort de sex-volts sealed beam strålkastare med skruvmejslar och ersätta med tolv volt sealed beam strålkastare.
10

Leta hornet under fender. Ta bort gummistövlar på ledningar och identifiera de positiva och negativa ledare med etiketter maskeringstejp. Koppla loss kablarna och byt ut sex-volts horn med 12-volts horn med hjälp av en nyckel eller hylsa. Återanslut kablarna.
11

Placera bilen ur växeln i neutral eller park och stoppklossar framhjulen. Öppna däck lock. Nå till övre högra och vrid 17 mm bulten moturs med en låda fast nyckel tills det börjar vända. Observera att denna bult håller motorn och transmissionen till startmotorn. Ta bort nyckeln rutan änden och bifoga ett skruvstäd grepp så att den håller bulten på plats när du vrider muttern från andra sidan. Krypa under bilen och lokalisera, identifiera och ta bort kablarna som går till startmotorn och solenoiden. Leta reda på den övre muttern, som hölls på den andra sidan med den vise grepp, och från under bilen lossa den med en 17 mm hylsa och förlängning. Lossa och ta bort den nedre starter bulten. Använd båda händerna för att lossa och ta bort sex volt starter och solenoid och ersätta med ett 12-volts starter och solenoid. Dra åt starter bultarna. Fäst batterikablarna till den nya 12-volts batteri. Fäst alla kablar till startmotorn och solenoiden att testa starter. Testa starter genom att fylla kretsen med en skruvmejsel över de två stora terminaler för att höra om det visar. Testa solenoiden genom att placera skruvmejseln över batteriet anslutning till solenoiden sammanhang bör som aktiverar solenoiden och startmotorn och starta motorn. Observera att motorn inte startar utan nyckel i körläget. Lossa batterikablarna för att fortsätta 12-volts konverteringen.
12

Ta ut den elektriska bostäder från under huven. Lokalisera, identifiera och ta bort alla kablar som går till och från radion. Ta radion med skruvmejslar och tänger. Ersätt med ett 12-volts radio och anslut och fäst den nya radio med tång. När du har slutfört den här swap, är du redo att kontrollera att allt är ansluten, anslut batteriet och testa fördelarna med din nya konvertering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87001.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.