Hur PORT ett insugningsrör

Maximal prestanda i en motor uppnås genom att förbättra det sätt som det andas. Nyckeln till detta är att ta bort alla möjliga hinder som luften strömmar in i och genom motor och avgassystem. Moderna tillverkningsmetoder är en kompromiss för de kritiska toleranser som krävs för perfekt luftflöde. Lyckligtvis, med enkla verktyg, en del lätt lärd färdighet och lite tålamod, kan du utföra smärre underverk på din motor genom att öppna portar i din insugningsröret att matcha packningen öppningen. Känd som porten matchning, kommer detta att eliminera oönskad turbulens i luftflödet genom att matcha alla öppningar. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Die kvarn (luft eller elektrisk) katalog Carbide slipning filar
Slipning trummor i olika gryn (upp till 120) Sida 2 teleskopiskt mätare
Dial bromsok
Dykem layout vätska
Metall skriftlärde
Nya Insugspackning
träklossar
Visa fler instruktioner
1

bort insugningsröret från din bil och ren det grundligt. Om det är svårt caked, skicka den till en professionell städservice. Eventuella föroreningar inte avlägsnas har potential att förstöra din motor.
2

Ställ grenröret upp så att du har lätt tillgång i ett väl upplyst område. Använd trä block för att hjälpa stötta intaget att göra en solid arbetsplattform. Denna process kräver mycket handarbete, så du vill ha bekväm positionering.
3

Använd layouten färgämnet att måla runt varje port, låt den torka. Ordning är inte viktigt för uppgiften, men kommer att göra sista rensa upp lättare.
4

Mät höjden och bredden av portarna på packningen. Överför dessa mått till de teleskopiska mätare för senare användning när du öppnar portarna.
5

Bolt den nya packningen till insugningsröret, rada upp det noga. Med hjälp av metall scribe, indikerar en linje runt insidan av varje öppning i packningen. Gör märket djupt nog för att tåla mindre missbruk utan att skymmas. Ta bort packningen till en säker plats för senare användning vid montering.
6

Sätt på dig skyddsglasögon. Använda die grinder och hårdmetall burr, försiktigt börja avlägsna material i hamnen tills öppningen är i samma storlek som ritslinjen. Detta maximerar ytan för luftflödet. Om du går oversize, kommer du förneka allt ditt arbete som port i huvudet kommer att införa turbulens.
7

Använd slipning trummor för att jämna ut slipmärken från burr. Arbetet öppningen tillbaka till hamnen så långt du kan nå. Använd de teleskopiska mätare för att försäkra att du hålla rätt storlek men inte gå oversize.
8

Arbeta försiktigt med successivt finare grus på sliptrumma tills alla verktygsmärken avlägsnas och väggarna är släta och rak. Rengör allt noggrant för att se till att du tar bort allt skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83957.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.