Hur konvertera till E85 Etanol

Processen att omvandla din bensindrivna endast drivna fordon till E85 etanol liknar processen att omvandla din bil till en etanol-bara fordon. E85 etanol är en flexifuel-, vilket innebär att din bil kommer att kunna arbeta med bensin eller en hybrid blandning av 85 procent etanol och bensin. Du behöver konvertera en bensindriven bil att acceptera E85 etanol eller din "check engine" lampan tänds eftersom etanol innehåller mindre energi än bensin. Saker du behöver
flexifuel-adapter kit
Motorolja
Oljefilter
motorskydd kemikalier
Upper-cylindriga behandling
handborr Sida 2 självgängande skruvar

Visa fler instruktioner
1

Ändra bilens olja och oljefilter innan du börjar. Du kan välja att få detta gjort med din mekaniker om du föredrar. Du kanske också vill få din mekaniker för att se till att din bil är i gott skick innan du börjar processen. Denna process kan kosta dig flera hundra dollar, så det är förmodligen inte värt att göra på en bil som inte kommer att hålla dig väldigt länge.
2

Köp en E85 adapter kit som passar märke och modell av ditt fordon. Flera olika märken finns på marknaden, kommer vissa innehåller allt du behöver, och vissa kan kräva att du köper extra komponenter. Se till att du läser helt vad som ingår i varje kit innan du köper, och om extra artiklar behövs, se till att du köper dem innan du börjar processen.
3

Lägg motor-skydd kemikalier till din motor olja efter att du har ändrat oljan. Du vill inte lägga till det gamla motorolja, så se till att göra det efter att du har lagt in den nya oljan. Lägg övre cylinder behandling till en full tank bensin i bilen. Motorns skyddssystem kemikalier och övre cylinder behandling vanligtvis ingår i E85 adapter kit.
4

Montera datorn flexifuel-adaptern till din motor. Du måste hitta rätt plats för att montera adaptern på en fast yta. Varje honkontakt bly måste kunna kopplas till motsvarande bränsle injektor, enligt Flextek hemsida. Säkerställ att enheten och alla kablar hålls ett säkert avstånd från värmekällor. För att säkra adaptern, borra två hål i ytan som du vill montera adaptern på, inte genom själva enheten. Använd de två självgängande skruvar för att fästa enheten på ytan.
5

Rengör ditt fordon chassi, inklusive borttagning eventuell rost eller färg tills du har en ren metallyta. Fäst den negativa jordkabel direkt till chassit där du rengöras. Bolt marken klacken till metallchassi och säkra jordkabeln. Täcka området med färg eller fett för att förhindra rostbildning.
6

Koppla ursprungliga kablaget. Anslut flexifuel-insprutare leder till varje insprutare. Anslut kvinnliga leder till motsvarande bränslespridare och hananslutningarna i pluggarna fabriken kvinnliga i kabelnätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85050.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.