Hur koppla in en mätare Bilbatteri

Villkoret för ditt batteri är viktigt att veta när du kör din bil. Om spänningen blir för låg, kan fordonet inte kan starta nästa gång du stänger av den, eller du kanske inte har tillräckligt med ström för att driva elektriska tillbehör. Inte varje bil finns en spänning mätare, vilket är ett bra sätt att berätta för dig vilket skick batteriet är i. Koppla ihop en mätare bilbatteri är en del av processen för att få en spänning mätare på instrumentpanelen. Saker du behöver
Voltmätare
spår fäste
Drill plåtskruv
Wire crimpers
Wire strippor
blå ringen terminaler
Blue Scotchlok kontakt
Tänger | 12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Montera mätaren monteras på instrumentbrädan i ett utrymme som gör att mätaren lätt att se liksom praktiskt med borrmaskin och självgängande skruvar. Skjut mätaren i hållaren och dra fast medföljande klämman med mätaren att dra mätaren i hållaren.
2

Probe ledningarna under instrumentbrädan med 12-volts testet ljus för att lokalisera en påslagen tändningssystem bly. För att testa detta, stick sonden i en tråd och vrid om nyckeln i tändningen på och av. När ljuset tänds med tändningen, har du hittat en elkabel. Kläm den röda tråden på mätaren till strömkabeln med Scotchlok kontakten och tänger. Addera 3

Probe ledningarna under instrumentbrädan med 12-volts testlampa att hitta en skvätt ljus signal. För att testa detta, stick sonden i en tråd och släcker belysningen på och av. När ljuset tänds med strömbrytare, har du hittat rätt tråd. Anslut den vita kabeln till ljuset tråden med den blå Scotchlok kontakten och tänger.
4

Kör den svarta kabeln till en bit metall på eller under instrumentbrädan. Strip 1/4-tums av avskärmning av änden av tråden med hjälp av tråd strippor, sedan crimp en ring terminal på änden av tråden med hjälp av tråd crimpers. Skruva ringen terminalen i instrumentbrädan med borrmaskin och självgängande skruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84112.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.