Hur konvertera min bil till Flex Fuel

Flex-fuel-fordon är utformade för att köras på ett bränsle blandning kallas E85, som innehåller upp till 85 procent etanol. Eftersom etanol innehåller något mindre energi än traditionell bensin, kan en genomsnittlig bil kör inte på det utan några modifieringar. Dessa justeringar kommer att ge din bil mycket nära true flexifuel-status för en bråkdel av priset för ett nytt fordon. Saker du behöver
flexifuel-omvandlare Review Hög verkningsgrad tändstift
Högt flöde luftfilter
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
bränsleinjektorer

1

bort bilens bränsle injektor pluggar.
2

Sätt pluggarna i en flex bränsle omvandlare, tillgänglig från företag som DigiFlex, FFI Platinum Plus och White Lightning.

Billiga 3

Anslut omvandlaren till insprutare. Omvandlaren lämnar injektorerna öppna en bråkdel av en sekund längre, vilket ger lite mer bränsle in i förbränningskammaren. Detta kompenserar för den något lägre energiinnehållet i E85.
Andra ändringar
4

Byt bilens luftfilter till ett högt flöde luftfilter. Standard filter använder lager av hackad papper att fånga partiklar och föroreningar, men också blockera en stor mängd luftflöde, minskar bilens effektivitet vid användning av E85. En high-flow filter använder tunna lager av gasväv, vilket ökat luftflöde till motorn.
5

Byt bilens bränslefilter efter att ha kört i några veckor på E85. Bränslet kommer att rengöra många bebyggda smutspartiklar från motorn, deponera dem i bränslefiltret med en hög hastighet. Efter några veckor flesta av dessa föroreningar kommer att ha spolats ut ur motorn, men lämnar dem i ett smutsigt filter minskar bränsleeffektivitet och orsakar hårda starter.
6

Byt till högeffektiv tändstift bara om din bil har problem att utföra. Sedan E85 brinner kallare än bensin, med hjälp av dina gamla tändstift kan resultera i ofullständig bränsleförbrukning och effektförlust. Det finns flera märken som hävdar "högeffektiv", så se till att jämföra dem innan de köper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85341.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.