Borttagning av en Dana 60 Carrier

The Dana /Spicer Model 60 är en axel oftast förknippas med Chrysler fordon, även om det har använts i Fords och fordon som tillverkas av General Motors. Inom 60-differential är två kugghjul-drevet och kuggkransen. Tillsammans utgör dessa kugghjul bestämma antalet gånger bakhjulet kommer att alternera per varje rotation av drivaxeln. Ändra detta förhållande genom att ändra växlarna görs vanligtvis för högpresterande eller off-road applikationer. För att ändra växlarna, dock måste bäraren först tas bort. Borttagning av Carrier


att ta bort hållaren, måste drivaxlarna tas bort, och att göra det, måste hjulen tas bort. Därför höjer baksidan av fordonet med en vagn jack och stödja vikten av fordonet med två säkerhets stativ. Ta bakdäcken. Lossa parkeringsbromsen för att frigöra spänningen bromsen platser på bromstrumman, dra sedan trumma utanför drivaxlarna.

Precis bakom spetsen av drivaxeln, där hjulet monteras på axeln, är flera bultar. Efter avlägsnande av bultar, kan axlarna dras ut ur differentialen. En differentiell består i huvudsak av två komponenter: det mindre drevet och bäraren, som innehåller krondrevet. När drivaxeln är ansluten till differentialen, det är faktiskt ansluten till baksidan av det mindre drevet. Drevet roterar med drivaxeln. Vid den motsatta änden av kugghjulet, är växeln i ingrepp med kuggkransen och den energi som överförs till bakhjulen via drivaxlarna. För att ta bort lastbäraren, skall kugghjulet först avlägsnas från framsidan av differentialen. För att ta bort drevet måste drivaxeln som ansluter till kuggdrevet kopplas bort.

Med drivaxeln kopplas bort från drevet, kan de fyra bultar som håller drevet till differentialen tas bort och kugghjulet redskap dras ut differentialhuset. Bäraren kan endast nås från baksidan av differential, och ligger bakom differentialen s täckplattan. Med täckplattan s tio bultar avlägsnats kan plåten bändas bort av differentialen. Observera att skillnaden kommer att innehålla axel fluid, som kommer att rinna ut ur differentialen när täckplattan avlägsnas. Bäraren hålls på plats inom differential med två lock, en belägen på var sida av bäraren. Varje lock är fäst med två stora bultar. Avlägsna skruvarna, följt av locken, och dra bäraren ur differentialen. Om så är nödvändigt kan bäraren bändas ut av bäraren från baksidan hos kuggkransen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83721.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.