Mekanisk transmission Typer

Det finns en massa olika typer av transmissioner där ute, men du kan skilja dem i stort sett in i tre olika typer: mekaniska, hydrauliska och friktion-drive. För att diskutera, är en mekanisk transmission en som inte förlitar sig på någon form av hydrauliskt tryck för att överföra kraft, och en som positivt låser och inte förlita sig på friktion än den primära kopplingen. Det lämnar en hel del utrymme för tolkning, med början den grundläggande dubbel-axel växellåda. Dual-Shaft växellåda

En grundläggande dubbel-axel låda består i huvudsak av en ingående axel som drivs av motorn och en utgående axel som löper parallellt med den. Ett antal växlar sitta på den ingående axeln, ordnade från lägsta till högsta början från motorn och gå tillbaka. Den utgående axeln har en uppsättning av matchande kugghjul, ordnade från största till minsta gå tillbaka från motorn. Normalt ingående kugghjul snurrar fritt på den ingående axeln, när föraren skjuter kugghjulen antingen framåt eller bakåt på axeln med växelspaken, kugghjulen spline på den ingående axeln och låsa den så att den utgående axeln. För att växla, frikopplar föraren den ingående axeln från motorn genom att trycka på kopplingspedalen. Detta tar bort trycket från splines växlar, vilket gör att föraren kan välja nästa växel.
Automatiserad växellåda

Mekanisk, dubbel-axel sändningar erbjuder snabb, positiv förskjutning och bra bränsleekonomi, men kräver lite arbete för att fungera. Tanken på att automatisera manuella växellådan har funnits nästan lika länge som sändningen själv, men tills ganska nyligen, har överföringen varit beroende av antingen rent mekaniskt, pneumatiska eller hydrauliska styrsystem. Dessa system arbetade, för det mesta, men var otymplig och ofta långsam. Den moderna datorstyrda automatiserade manuella blev möjligt tack vare utvecklingen i både dator kontroller och kraftfulla, kompakta mekanismer servo. Men även i modern tid, datorer har fortfarande svårt att modulera kopplingen vid start, vilket är anledningen till att många automatiska växellådor - ofta kallad "sekventiella manualer" -. Fortfarande kräver tågförarinmatning vid start och stopp


dubbla kopplingar sekventiell växellåda

Föreställ bilen hade ett par tre-hastighet, standard dual-axel utsändningar - en på förarsidan av bilen och en på passagerarsidan. Varje sändning har sin egen koppling. De är kopplade till en kedja på framsidan, där motorn är, och med en annan kedja på baksidan, där produktionen går. Tänk dig nu att förarsidans transmission har kugghjulen ett, tre och fem, och passagerarsidan transmission har kugghjulen två, fyra och sex. Innan du flyttar bilen, skulle du sätta en överföring på första växeln och den andra i den andra. För att flytta bilen, skulle du hålla det andra-växeln kopplingen i, och låt den först ut att börja i första växeln. För att ändra till andra växeln, skulle du låta den andra växeln kopplingen ut, och tryck sedan på första växeln kopplingen i. Detta skulle göra det möjligt för motorn att ständigt driva hjulen utan mellanrum mellan växlingarna, vilket ger skarpa, kraftfulla skift och lätt acceleration. Men eftersom du inte har tre ben och två högra armen, styr en dator kopplingarna och förändringar redskap för dig.
Variable-Tooth Transmission


Även om det finns dussintals olika typer av kontinuerligt variabla transmissioner där ute, de flesta förlitar sig på någon form av friktion enhet eller hydraulisk mekanism. Den variabel tand transmission är faktiskt inte en kontinuerligt variabel transmission i ordets rätta bemärkelse, eftersom detta begrepp innebär ett oändligt antal växlar mellan minimum och maximum. En variabel tand transmission kan använda ett av flera olika mekanismer för att utöka sina redskap, antingen effektivt öka eller minska antalet tänder på hjulen för att ändra utväxling. Den variabel tand transmission är inte kontinuerligt variabel eftersom varje växel "steg" är tekniskt en växel själv, och den typen av överföring kan använda 36, ​​49, 64 eller något fyrkantig antal redskap steg för att flytta upp och ned genom växeln intervallet. Även om det inte är en riktig kontinuerligt variabel transmission, skulle en 49-växlad växellåda orsaka om en 3 procent minskning i rpm för varje steg uppåt eller nedåt. Och en 3 procent förändring är liten nog att, för alla avseenden agerar VTT nästan identiskt med en riktig CVT utan förlitar sig på friktion eller hydraulik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96867.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.