Skillnad i prestanda mellan kort och lång Headers

Huvuden i en förbränningsmotor bort brända avgaser från förbränningsrummen. Ju enklare det är att avgaserna lämnar cylindrarna, desto snabbare och lättare är det för motorn att suga in frisk luft och bränsle för nästa omgång av förbränning, och desto större makt produktionen. Generellt långa rubriker ger bättre prestanda, men nackdelarna verkligen existerar. Definition

Headers är relativt enkla delar. Ett sidhuvud är den samling av rör som ansluter till avgasventilerna hos cylindrarna. Den header kanaler avgaser i katalysatorn, varifrån det matas in i ljuddämparen och slutligen lämnar bilen. I V-konfiguration eller boxer-typ (platt-konfiguration) motorer, cylindrar finns på två separata banker och är för långt borta för att dela ett gemensamt system avgasröret. Sådana motorer har två uppsättningar av rubriker, de gaser som kan eller inte kan slutligen matas in i ett enda rör längre nedströms.
Betydelse

att förstå vikten av rubriker och resten av avgassystemet, måste vi bekanta oss med ett koncept som kallas "mottryck." Mottryck är det motstånd som orsakas av den gas som har ännu att lämna rören i avgassystemet. Motorn måste arbeta mot detta tryck för att driva gaserna ut ur cylindrarna vid slutet av varje förbränningscykel och göra plats för frisk luft. Ju större mottryck, desto svårare att motorn har att driva och mer av sin makt måste användas för denna slösaktiga verksamhet i motsats till att flytta bilen framåt.
Lång vs kort

Som en allmän regel, långt rör headers ge bättre prestanda, eftersom de håller avgaserna från olika cylindrarna separera längre och ge en mindre begränsad bana för varje cylinder. I en kort rubrik, kommer de individuella rören från varje cylinder med relativt tidigt och slås samman till en enda tjockare röret. I ett längre header, kommer de enskilda rören gå längre nedströms, när gaserna når tjockare inre röret, kommer de att ha samlat tillräckligt med hastighet för att trycka mot högt tryck gasen i förenade tjocka rör med större lätthet. Detta är den grundläggande orsaken till att underlätta andning och större makt som tillhandahålls av långa rubriker.
Förbehåll

långt rör rubrikerna kommer i allmänhet ger bättre prestanda, bör det vara hålla i minnet att deras installation och integrering in i resten av ett befintligt avgassystem är en svår uppgift. Ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att korrekt installera långa rubriker, också kan pressa rören i utrymmen som har utformats för att vara ledig leda till överhettning av motorns viktigaste komponenter. Rubrikerna själva och installationen är kostsamma, om enheterna har dåligt utformade, kan de leda till strömavbrott. Dessutom kan byta motordelar som sidhuvuden ofta tomrum auto tillverkarens garanti och tvinga dig att betala notan i händelse av ett motorbortfall. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95650.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.