Felsökning Controller Släpvagnsbroms

När ett problem uppstår med ett släp broms controller, är det möjligt att förlora all bromskraft till den anslutna vagnens bromssystem. För att undvika hårda stopp eller farliga bogsering situationer, är det absolut nödvändigt att felsöka styrenheter Släpvagnsbromsventil så fort de visar några tecken på felfunktion. Beroende på den specifika märke och modell av broms controller, kan felsökning variera något. Men de vanligaste frågorna med styrenheter släpvagnsbromsning är desamma, oavsett märke. Saker du behöver
Släpvagnsbromsventil controller
Bruksanvisning
12 Volt testlampa
Visa fler instruktioner
1

Anslut en trailer till dragfordonet i beordra att ingripa med bromsstyrningen. Sitta inne i fordonet där släpvagnens broms controller är synlig och lättillgänglig. Håll bromsen controller bruksanvisning i närheten som en referens.
2

Undersök positionen av släpvagnens broms controller. För att fungera korrekt, proportionell broms styrenheter kräver i hytten styrenhet som ska monteras på en specifik, nivå vinkel. Se instruktionsboken för att fastställa de föreslagna monteringsvinkeln för handkontrollen och justera enheten för att uppfylla riktlinjerna, om det behövs.
3

Titta på framsidan av släpvagnens broms controller. Regulatorer med digitala eller LED-bildskärmar kommer vanligtvis visar en felsökning kod i händelse av att enheten inte fungerar korrekt. Läs och ta del av några koder som visas på kontrollenhetens skärm. Referera till instruktionsboken för en komplett lista över dina regulatorns felsökning koder och göra justeringar i bromssystemet som rekommenderas av den visade koden.
4

Kontrollera ledningarna anslutning vid dragfordonet positiva och negativa batteripolerna om bromsen kontrollenheten visar tecken på någon strömkälla. Den positiva terminalen bör ha en fast anslutning till den svarta strömkabeln kommer från bromsen styrenheten, medan den vita kabeln bör vara säkert ansluten till den negativa batteripolen som grund.
5

Kontrollera kontinuiteten i Spänningen mellan broms controller och släp kontakt sele. Håll ett 12-volts testlampa till släpet kontakten wire port på baksidan av släpfordonsbroms controller. Efter 12-volt av kraft har bekräftats vid styrenheten, håll testlampa till tråden anslutningsporten på släpet kontakten på bakre delen av fordonet. Om det finns mindre effekt på släpets kontakt än vid styrenheten, kontrollera problem med ledningar mellan de två komponenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86855.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.