Vilken storlek Turbo behöver jag för en 1.6L motor?

Tyvärr, det finns inget pat svar på exakt hur stor en turbo du behöver för en viss storlek motor, 1.6L eller på annat sätt. På många sätt, turboladdare är enheter i och för sig, det gasmotor till vilken de är bundna är nästan av underordnad funktion. Detta gör turbo val en fråga om att sätta mål och bygga motorn för att hantera det. Oavsett om din 1.6L motorn kommer från BMW, Nissan, Mercedes eller ens Peugeot, öka effekt med en turbo är mest en fråga om att ställa upp realistiska mål och att välja rätt delar. Ström begränsning är, för det mesta, bestäms av din budget och motorns inneboende styrka. Turbos och Airflow

Ta en närmare titt på någon turbo och du hittar ett turbinblad inuti en snigel-shell-formade hus, mata luft in i motorn och ta emot ström från motorns avgaser . Både till form och turbokompressorer funktion i sig är lite mer än en enda förbränningskammare borta från att bli en sann jetmotor, enligt Junkyardjet.com. Som sådan, tänka på något turbomotor som ett slags hybrid.

Gasmotor existerar främst för att omvandla trycket av exploderande bensin till rotationsrörelse, som driver bilen. Turboladdaren själv dikterar faktiskt luftflöde (som avgör hur mycket bränsle motorn kan förbränna) och maximal uteffekt på något förbi tomgång.
Variation

Eftersom turbon är primära effekt-maker, kan effektnivåer varierar vilt oberoende av motorns storlek. Till exempel kan en liten 1.6L turbo göra så lite som 70 hästkrafter. Under deras 2005 Dynojet Horsepower Challenge, inspelad dynamometertillverkarens Dynojet en häpnadsväckande 700 hästkrafter från en turboladdad Hayabusa motorcykel motor, som faktiskt kom in på 1.3L i förskjutning, enligt Gizmag.com. Skillnaden mellan att 70 hästkrafter och 700 hästkrafter Hayabusa är delvis en fråga om motorns konstruktion, men oftast kommer ner till turbo storlek.
Shopping för Power
< p> Sedan motorstorlek (vara det 1.6L eller någon annan) tydligt har lite att göra med absolut hästkrafter potential, måste du använda önskad hästkrafter själv som din primära turbo shoppa kriterier. Generellt sett är en turbo kommer att göra plus eller minus 15 procent av en given effektnivå oberoende av motorn. Till exempel kan en Garrett, IHI eller Mitsubishi T4 turbo på en 1.6L vara bra för 400 hästkrafter på de flesta motorer, men observerade effekt kan variera mellan 340 och 460 beroende på motorns utformning och effektivitet.
Förbereda Engine

Den begränsande faktorn för motoreffekten är hur mycket bränsle motorn kan brinna och hur väl själva motorn tål straffet. För att få enorma mängder hästkrafter från en 1.6L motor, kan du behöva byta kolvar, vevstakar och vevaxel med starkare smidda aluminium och enheter stål, och nötkött upp topplockspackning med huvud nitar och en O-ringade packning. Riktigt extrema tillämpningar kräver förstärkning motorblocket (med en huvud stud gördel eller maskin arbete och förstärkning), eller möjligen ett helt nytt block. Addera Optimera för storlek
p Om med hjälp av en liten motor har någon riktigt allvarlig nackdel är det att motorn inte kommer att producera tillräckligt med avgaser vid låga varvtal för att få turbo spinning. Detta kommer att resultera i "boost eftersläpning," eller en tendens att ge effekt endast vid mycket höga varvtal. Du kan hjälpa till att kompensera för motorns lilla storlek med hjälp av en "hybrid" turbo som den populära T03/04. Hybrid turbos använder stora kapacitet kompressorer för stora luftflöde och liten diameter avgas-side höljen för att öka lågt varvtal boost svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84200.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.