Hemlagad Jeep Bumper

Om bildekaler man skall tro, då är det sant att jeepar byggs, inte köpt. Om du, liksom många Jeep entusiaster, har denna syn på din resa, sedan bygga en egen stötfångare är mer än ett sätt att spara pengar, det är en övning i estetik. Detta är bara ett sätt att bygga en egen kofångare för en Jeep och härmar några av de mer populära eftermarknaden erbjudanden. Fästen och Base

Någon aluminium, bolt-on wuss-bar kan se bra, men vad är en anpassad stötfångaren om det inte kan stå emot påverkan från en medelstor bulldozer? En stark stötfångaren börjar med en stark ram, så det första man måste göra är att stärka din rams horn (stötfångare fästen) med 1/8-tums stålplåt. I vilken utsträckning man gör det beror på hur mycket vikt du är villig att lägga, men anser 6 inches av armering det minsta.

Gör din fläns bumper mount från en enda 1/4-tums svetsad stålplåt till båda ram hornen och sträcker sig till ca 6 inches på vardera sidan. Detta arrangemang kommer att göra för en enkel och skottsäker mount.
Bildekaler Kärna

huvudsakliga bärande konstruktionen av din stötfångaren kommer att vara en del av 6-tums av 3 -tums C-kanals stål minst 1/8-tums tjock, och så länge som din Jeep är brett. Det enkla sättet att montera det är att ha en assistent håll C-kanals stötfångaren upp över berget, och tack det på plats med en MIG-svets. Borra minst åtta 1/2-tums hål genom stötfångaren och montera, en på vardera änden av din stil horn, och sex i centrum ordnade i tre rader med två. Fäst stötfångaren på flänsen med några årskurs 8 muttrar och bultar, och slipa bort dina häftsvetsar.
Anpassa

Du har nu den grundläggande kärnan i en tuff stötfångare, och nu kan du verkligen börja göra den din. Börja med att svetsa en bit 1/8-tums stålplåt till botten av ditt rikligt, mete det inåt som ett båtskrov och utvidga det så långt i som du vänligen. Detta skulle vara en bra start på en stor hasplåt, om du kände så benägna.

Härifrån kan du tillverka ett fäste för en vinsch med någon bult mönster du gillar, en uppsättning av dimma-ljus fästen eller ett galler skyddar pensel vakt. Medan de flesta människor skulle vara nöjd med att göra sin Tillbehör montering av runda rör, överväga att fabricera era av mer 1/8-tums plattan. Detta kommer att ge din bumper en tuff, kantiga utseende och låna din Jeep vissa chic Stealthbombplan.
Coating Bumper


När du är klar med anpassningen, slipa dina svetsar platt och tillämpa ett tunt lager av metall filler som All-Metal för att jämna ut lederna, och tillämpa ett par lager flaket liner som Rhino Foder eller Linex. Beviljas, kommer en stötfångare som denna lägger förmodligen 60 och 80 kg. till din Jeep, men styrka trumf vikt när det kommer till säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83686.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.