DIY Turbo Boost för en Subaru Impreza

Liksom Mitsubishi Evolution och Toyota Supra innan det kan turboladdade Imprezas skryta med något som få andra bilar kan: 50 extra hästkrafter och lika mycket vridmoment för 4 USD värde av hårdvara butik delar. Detta är en av de första tuning trick någonsin tillämpas på inhemska turbo import och är fortfarande en populär uppgradering för moderna entusiaster oavsett budget. Planen

flesta moderna turboladdade fordon inklusive Impreza använda ett avgas avfall-grind för att styra turbo hastighet vid höga varvtal. Detta avfall-gate är i huvudsak en ventil som gör att avgaserna förbi turbon, och det styrs av ett elektroniskt eller vakuum-manövrerad solenoid (en mekanisk manöverdon som används för att öppna avfall-porten). Imprezas använder en elektronisk solenoid som utlöses av laddtrycket.

Grundtanken är att installera en fjäderbelastad strypning i ledningen mellan avfall-gate solenoid och intaget. När rätt inställd, detta stryporganet skär av trycket signalen mellan turbo och magnetventil, lura solenoiden att tro att laddtrycket är lägre än det är. Addera Vad du behöver

Allt du behöver för att göra din egen justerbar boost controller är några grundläggande mässingsdetaljer från Home Depot eller Lowes. Inköp två 1 x 1/8 "NPT 1/4" Barbed nipplar (en varje hane och hondelen, $ 2), en 3/16 "kullager ($ 0,15), en 1/8" utility fjäder ($ 0,30) och två 1 /2 "slangklämmor ($ 0,75).
Assembly

Placera kullager inuti honan-end mässing, och sätet nyttan våren inuti den manliga-ändbeslaget. Håll de två beslagen tillsammans så fjädern ligger an mot baksidan av kullager och skruva noggrant beslag tillsammans. Att sätta ihop är den enkla delen, är det svårare delen tuning monteringen. Addera Tuning

Du kommer att behöva en kompressor, bänk-blower spets och en inline regulator för att ställa in enheten. Montera den justerbara tryckregulatorn mellan fläkten spetsen och linje, och skjut fläkten spetsen tätt mot kullagret sidan av handkontrollen. Ställ in tryckregulatorn till 18 till 19 psi, vilket är en ganska säker laddtryck för omodifierade Subaru motorer (lager boost är 14,5 psi). Applicera luften.
P Om luften blåser rent genom din strypning, ta isär, och sträcka fjädern lite med händerna. Sätt tillbaka det tillsammans, att se de mässingsnipplar är så långt engagerad som de kan vara och testa. Upprepa denna procedur tills ventilen stannar öppnas när du ansöker lufttryck. När ventilen stoppar öppning, skruva bröstvårtorna från varandra lite. Detta kommer att minska belastningen på våren och låter dig finjustera effektläget. Håll åter testa och skruva bröstvårtorna tills ventilen öppnar vid exakt önskad ditt effektläget och inte högre.
Installation

Nu, installera trimmad strypningen i gummit linje som förbinder turbo utlopp till avfall-gate. Detta rör kommer att vara placerad på den övre /front /passagerarsidan av motorn. Se till att installera strypningen med kullagret vänd turbon så att laddtrycket driver ventilen öppen istället för stängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83639.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.