Tips för en Armored Tactical Truck

Modern pansarfordon design från första världskriget Dessa klumpiga jättar kvävas sina egna besättningar, kunde knappt röra sig och oftast gick sönder inom en mil från där de startade. Moderna pansarfordon är i en helt annan kategori, som jämförelse. Faktum är, alla bepansrade fordon mönster handskas med samma begränsningar och inskränkningar utformning. Detta är lika sant för något du bygger i garaget som en Abrams tank. Design och Mission

En av de viktigaste stegen i designprocessen är att bestämma vad du vill att din bepansrad lastbil för att kunna göra. Är det tänkt att transportera gods eller människor? Är lasten brandfarliga eller explosiva? Där är det tänkt att gå och vad är det tänkt att göra? Ett fordon som är avsett att färja bränsle längs en väg där det kan vara ett bakhåll kommer att vara väldigt annorlunda från en avsedd att bära soldater eller poliser i skador långt in både på och terrängförhållanden. Vilken nivå av skydd du kommer att kräva, och vad du mest behöver skydda --- last, förare eller passagerare --- kommer också att spela en stor roll för hur rustning (och därmed vikt) kommer att distribueras och vilken typ av chassi du kommer att behöva.
Chassis Selection

Beroende på vad mission och kriterier du bestämt dig taktiska lastbil designen, kommer du valde en annan typ av chassi att basera den på. För en hand på väg design som du kan använda allt från en traditionell pickup till en semi som bas. Om din lastbil behöver terrängegenskaper, kan du prova att använda en Jeep eller Hummer som grund. Oavsett vad du väljer, kom bara ihåg att du förmodligen kommer att behöva betydligt nötkött upp motorn för att hantera större vikt infördes genom skyddande pansar. Suspensionssystemet, kommer hjul och däck måste också väljas noggrant för att bära en större-än-normal belastning.
Armor Typ

Beroende på vad typ av hot du försvarar mot --- från handeldvapen till sprängämnen till pansarvärnsvapen --- du kommer att välja olika typer av rustning material. Mot handeldvapen, kan härdat stål vara det bästa alternativet, medan mot ett annat hot annat material kan göra bättre skydd. Det är viktigt att balansera vikten, tillgänglighet och kostnad noggrant.
Armor Geometri Tips

Först kommer du nästan säkert inte att kunna pansar hela fordonet för att göra det ogenomträngligt för det hot som den kommer att möta. Det är mycket bättre att rustning endast de delar av fordonet som är avgörande för dess verksamhet och dess uppdrag. Exempel kan vara passagerarutrymmet, motorrummet, bränsletank, bränsleledningar, kylare, etc. En annan bra idé är att lutningen rustningen i en vinkel från vertikalen. Detta kommer att bidra till att orsaka inkommande rundor att titta bort och ökar den effektiva tjockleken av rustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85463.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.