Öka aerodynamiken hos din SUV

Om det fanns en beskyddare gudom av bil aerodynamik, då är säkert sport utility fordon (SUV) skulle representera hädelse av de mest avskyvärda slag. Även praktiskt i nästan alla andra avseenden, de flesta stadsjeepar har aerodynamiken hos en 400-hästkrafter ladugårdsdörren, och prestanda för nästan varje typ lider på grund av det. Acceleration, toppfart och bränsleekonomi är de primära offren, men höghastighetståg hantering betalar priset för. Sänk Det
p Det finns nog ingen annan aspekt av SUV design som förargar gudarna av aero mer än sin kroppsstorlek. Grundläggande fluiddynamik berättar att ju längre ett objekt är borta från sitt substrat (väg, i det här fallet), den mer yta den kommer att presentera och motstånd den möter. Helt enkelt, har din monster-truck för att driva en hel del luft ur vägen bara för att bibehålla hastigheten. Ju mer luft din SUV måste flytta, är den effekt som krävs för att göra detta och mer bränsle det kommer att brinna för att göra denna makt. Är ett stort steg förbi cruiser system som bara

Dagens dubbla reservoar airbag suspensioner fordom, och de används på några av de svåraste-core street /åkare ute. Prestanda system såsom de som erbjuds av Airride Avstängningar får fastare när fordonet blir lägre, vilket innebär att du kan släppa din lastbil för stora aero och en sportig rida, och sedan höja det till vägbulor och terrängförhållanden.

Belly Pan

minst aerodynamiskt del av någon bil är botten, vilket ganska borst med utsprång. En belly pan är helt enkelt en stor bit av metallplåt som täcker hela underredet av fordonet, utjämning luftflöde och minskar luftmotståndet. Detta är särskilt viktigt på höga mark-clearance stadsjeepar.

En ytterligare fördel med att installera en fullständig magen pan är att detta kommer att öka under-bilen fart, minskar tryck uppåt och den efterföljande lyft det orsakar. Detta kan ha en enorm inverkan på höghastighetståg stabilitet och väghållning, och det är säkert att netto minst 2 till 3 miles per gallon (mpg).
Under-Hood Pressure

Av estetiska skäl SUVs har ofta stora galler som passerar mycket mer luft än vad som behövs för att kyla motorn. När denna luft går in, måste det gå någonstans, och det oftast gör det genom botten av chassit. Denna extra luftintag och tryck under chassiet ökar motståndet, skapar lyft och minskar stabiliteten.

Överväga att installera en platta bakom galler för att blockera så mycket luftflöde som du kan och ändå bibehålla tillräcklig kylning. För huven, hoppa de stora skopor och gå till en riktig luft-fläkt med bakåtvända ventiler. En design som liknar de som används på Mitsubishi Evolution eller Corvette C5-R racerbil kommer både se cool och betala stora utdelningar i aero-effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83578.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.