Hur man installerar ett Tekonsha bromsspak

Förmågan att dra en tung last är en stor fördel av att köra en tung pickup eller SUV. Men det är mer viktigt att din bil kan stoppa den belastningen. Installationen av en elektronisk bromsstyrenhet, såsom de som tillverkas under Tekonsha varumärke, ger en leverans av elektricitet från dragfordonet till den elektriska bromssystemet av släpfordonet. Genom att aktivera släpvagnens bromsar, är kraften att stoppa ett tungt släp tas bort av dragfordonet bromssystem för en säkrare bogsering upplevelse. Saker du behöver
Tekonsha broms controller
Kabelstam
Löd
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bilens negativa batterikablarna innan börjar släpfordonsbroms process controller installation.
2

Anslut pigtail-stil ledningsnät som ingår vid köpet av Tekonsha broms controller till baksidan av i hytten styrenheten. Efter kopplingsschema medföljer kontrollenheten, kör den blå tråden genom brandväggen och den bakre delen av fordonet där den ansluter till släpet kontakten. Använd lod eller crimp-on rumpa kontakter för att säkra alla systemets ledningar.
3

Kör den vita ledningen genom brandväggen och anslut den till bilens negativa 12-volts batteri terminal att agera som en jordkabel.
4

Anslut den röda tråd, som kommer att styra funktionerna bromsljuset på släpvagnen när den är kopplad till bromsen styrenheten, till den kalla sidan av bromsljuskontakten. Den bromsljusströmställare kan hittas ovanför bromspedalen på de flesta bilmodeller. Den svarta kabeln
5

Place genom brandväggen och dra den mot den positiva polen på fordonets 12-volts batteri. Installera en 20 eller 30-amp automatisk brytare reset krets före pluspolen och den svarta kabeln till hjälp-sidan av brytaren. Anslut batteriet sidan av brytaren till den positiva polen för att slutföra kabeldragningen processen.
6

Montera modulen bromsstyrning under instrumentbrädan, på förarens sida av fordonet, där det kan vara lätt nås för justeringar under körning. Vissa Tekonsha broms-styrenheter kan kräva montering vid en viss vinkel. Se installationsmanualen för controller vid montering. Det är dock viktigt att notera att alla flygledare måste monteras horisontellt för att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86266.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.