GT35R Turbo Specifikationer

När bilentusiaster träffas, kommer samtalsämnet snart runt till turboaggregat eller turbos som de flesta kallar dem. Detta beror på att en turbo kan öka en bils hästkrafter utan att lägga mycket vikt. En turbo som GT35R ökar hästkrafter genom att öka mängden av bränsle och luft som finns tillgänglig för motorn att brinna. I allmänhet, turbos står för en stor del av eftermarknaden bil-tillbehör verksamhet. Den T35R tillverkas av flera företag, det är också refereras av flera andra namn såsom GT35R, GT35/40 och GT3582R. Den "R" i slutet av namnet betyder den här stilen turbo använder en patron kullager. Kompressor Specifikationer

GT35R Turbo består av tre delar: en kompressor, en turbin och axeln som förbinder kompressorn till turbinen. Kompressorn intag, som matar luften för turboladdare, är 4 inches i diameter. Utloppet är i direkt kontakt med luftintaget till kompressorn och åtgärder 2,5 tum. Kompressorn trim är .70 A /R ("A /R" är en förkortning för area dividerat med radien.) Generellt gäller att ju högre A /R, desto kraftfullare turbon är.

Trim är en term som beskriver förhållandet mellan luft induceraren till luften exducer i både kompressorn och turbinen. Det är den luftförhållandet och uttrycks som "ar." Den inducerare förser kompressorhjulet med luft från intag, och exducer är där luften lämnar kompressorn hjulet till turbinen. Addera Turbine

GT35R Turbo har en 84 ar trim storlek. Dess turbinhjul är 2.12 inches. Turbinhuset storlek kan vara 0,63, 0,82 eller 1,06 A /R beroende på vilken bil som ska ta emot den. Ju mindre turbinen AR är, desto effektivare är den. Turbinhjulet diameter är 3,1 inches.
Shaft Specifikationer

Axeln eller mittsektionen /nav roterande enheten (CHRA), har kullager. En CHRA har antingen ett axiallager eller kullager smorda med trycksatt motorolja. Enligt Air Power Systems: "Traditionell turbo designen använder en konventionell glidlager som körs på en oljefilm Detta är känt som en flytande metall bussning Den GT35R turbo axel får stöd av två församlingar kullager Dessa återigen använda motorolja,... men inte längre lita på en tunn film av olja över ett stort område för att stödja turboladdarens axeln. " Kullagret design använder mindre olja och genererar mindre värme än ett axiallager design. Sedan, kullagret typ turbo har sådan tight spel mellan lagret och axeln, axialbelastningen kapaciteten öka upp till tre gånger mer än vid axiallagret axeln. Axeln är både vatten-och luftkylda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96027.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.