Hur man installerar en Ford Probe Short Shifter

Ford Probe introducerades i slutet av 1980 som en eventuell ersättning av Ford Mustang. Sonden har en tvärgående front-motor, front-drive layout, medan Mustang har en frontmonterad längdriktningen placerade motorn driver bakhjulen. Sonden avbröts i slutet av 1990 då försäljningen minskade medan Mustang försäljning ökade. Flera entusiaster håller Sönder trafiksäkra och med 2011, och en av de förbättringar som vissa gör på sina bilar är installation av en kort shifter för att förkorta kastar den manuella växellådan. Saker du behöver
Automotive ramper Sida 2 stoppklossar
låsring tång
Socket som
Ratchet skiftnyckel
Ratchet skiftnyckel förlängning sälja Grease
Dubbelsidig tejp ( tillval)
Visa fler instruktioner
1

köra bilen på en uppsättning av bil ramper och ställa nödbromsen. Placera stoppklossar under bakdäcken.
2

Ta skiftenheten ratten i bilen genom att vrida det i en moturs riktning. Placera ratten åt sidan. Lyft mittkonsolen rakt upp för att lossa den från dess fästklämmor. Arbetet konsolen upp och runt växelspaken och ställ den åt sidan. Lyft gummistövel vid basen av växelspaken upp och över spaken och lägg den åt sidan.
3

Leta låsringen på shifter mekanismen avslöjade efter avlägsnande av gummistövel. Ta bort låsringen med ett par låsring tång. Under bilen
4

Skjut och lokalisera undersidan av växelspaken. Ta bort skruven som fäster spaken till växlingsstången med en socket, förlängning och spärrnyckel.
5

försiktigt sänka shifter församling från botten av bilen, var försiktig så du inte skadar gummipackning som tätar montering på undersidan av bilen.
6

Lyft och ta bort lager bollen shifter svänga från växelspaken. Smörj den nya pivot bollen som medföljde kort shifter kit frikostigt och för in den i samma position i växeln för montering. Byt snäppringen bort tidigare med snäppringen tång.
7

Höj skiftenheten montering i läge på undersidan av bilen. Säkerställ gummipackningen gör en god tätning mellan passytan på skiftenheten och undersidan av karosseriet. Placera en nylonbricka - medföljer kort shifter kit - på vardera sidan av växelspaken konsolen där shifter staven fäster det. Byt ut original bulten och dra åt den med en socket, förlängning och spärrnyckel. Dra inte åt bulten.
8

Testa driften av växelreglaget. Lossa växelspaken för att växla rod bolt aning om växelreglaget verkar stel. Observera att det bör finnas viss sida till sida spela i skiftenheten. Placera mittkonsolen och tryck ner den lätt att engagera klämmorna. Skruva shifter tillbaka ratten på växelspaken.
9

Ta bort stoppklossar och tillbaka försiktigt bort ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87166.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.